Hava Durumu

Bursa Uludağ Üniversitesi'nin cerrahı, dünya tıp literatürüne girdi!

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Biçer, normal seviyenin 5 katı büyüklüne ulaşan aort damarını başarılı şekilde ameliyat ederek 'dünya tıp literatürü'ne girdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2020 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2020 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Uludağ Üniversitesi'nin cerrahı, dünya tıp literatürüne girdi!

Normal erişkin bireylerde 3 cm genişliğinde olan kalpten çıkan aort damarı, bir hastada 14 cm genişliğe ulaştı. Her gittiği hastanede 5.5 cm üzerindeki ameliyatların riskli olduğu gerekçesiyle ameliyat edilmeyen hasta, son olarak Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Biçer'in kapısını çaldı.

Prof. Dr. Murat Biçer, yaptığı tetkiklerle hastada nefes darlığı, öksürük, yutma güçlüğü, yüzde ve boyun bölgesinde ödem, jugular venöz dolgunluk ve kollateral venöz dolaşım bulgularını tespit etti. Hastada ayrıca superior vena kava sendromu denilen klinik durum da meydana geldi. Hastanın oldukça yüksek aort rüptürü riski nedeniyle hayati tehlikesi de bulunuyordu.

NORMALİNDEN 5 KAT BÜYÜK

Hastasını ameliyata alan Prof. Dr. Biçer normal seviyesinin neredeyse 5 katı büyüyen aort damarını başarılı şekilde ameliyat etti.

Ameliyattan sonra literatürde böylesi büyüklüğe ulaşan asendan aort anevrizması olmadığı için ameliyatın şimdiye kadar dünya tıp literatüründe bildirilen en büyük genişlikteki asendan aort anevrizması olma özelliği taşıdığı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.