Hava Durumu

Bursa UTİB'in gündemi GRI Standartları!

Bursa UTİB, Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesi kapsamındaki eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. Son etkinlikte GRI Standartları ile Uyumlu Sürdürülebilirlik Raporlaması ile ilgili süreçler, proje paydaşlarına anlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2021 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2021 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa UTİB'in gündemi GRI Standartları!

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin (UTİB), Ticaret Bakanlığı desteği ile Ur-Ge Tebliği çerçevesinde yürüttüğü 'Ekolojik Tekstiller Ur-Ge Projesi' kapsamında 6'ncı eğitim programı tamamlandı. Çevrimiçi düzenlenen GRI (Global Reporting Initiative-Uluslararası Bağımsız Raporlama Kuruluşu) Standartları ile Uyumlu Sürdürülebilirlik Raporlaması eğitimi, Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM)'dan alınmış olup, eğitmen Mine İzmirli; sürdürülebilir kalkınma ile kurumsal dönüşüm, kurumsal raporlamanın geleceği ve GRI raporlaması hakkında önemli bilgiler paylaştı.

NEDEN 'GRI' STANDARLARI?

Sürdürülebilirlik Raporlaması ile ilgili dünyada en yaygın olarak 'GRI Standartları'nın kullanıldığının altını çizen Mine İzmirli, "Sürdürülebilirlik Raporu; şirketinizin en belirgin çevresel, sosyal veya ekonomik etkileri hakkındaki bilgileri gönüllü olarak kamuoyuna duyurulmasını sağlar. Bu raporlama, şirketinizin değerleri ve yönetişim modelini ortaya koyar ve şirketinizin stratejisi ve sürdürülebilir ekonomi taahhüdü arasındaki bağlantıyı açıklar" dedi. 

Raporlamanın, şirketlerin hedef belirlemesi ve performans ölçümlerine yardım ederek sürdürülebilir ekonomiye doğru dönüşümünü desteklediğine dikkat çeken İzmirli, 

Küresel Raporlama Girişimi tarafından belirlenen GRI Standarları'nın başta sürdürülebilirlik raporları olmak üzere çevresel-sosyal yönetim raporlaması ve kurumsal sosyal sorumluluk raporlaması konusunda standartları belirlediğini ve ekonomik sürdürülebilirliği teşvik etmeyi ana hedefi haline getirdiğini anlattı. 

Mine İzmirli, sadece tekstilde değil tüm işletmeler için yaşamın her alanında görülen dengelerin değişimine karşı bir dönüşümün şart olduğunu da belirterek, bu sistem değişikliklerinin işletmeleri yeni açılımlara ittiğini sözlerine ekledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.