Hava Durumu

Bursa Valiliği'nden 65 yaş ve üstünü ilgilendiren yeni açıklama!

Bursa Valiliği, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik alınan 10:00-16:00 saat aralığı dışında sokağa çıkma yasağının, arazi, mandıra, ahır, sürü sahibi vb. ve bu yerlerde çalışan tarım işçileri, hayvan çobanları),ayrıca bu faaliyetlerden elde ettikleri ürünleri çarşı veya pazar yerlerinde satan 65 yaş ve üzeri vatandaşları kapsamadığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2020 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2020 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Valiliği'nden 65 yaş ve üstünü ilgilendiren yeni açıklama!

Bursa Valiliği, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik alınan 10:00-16:00 saat aralığı dışında sokağa çıkma yasağının, arazi, mandıra, ahır, sürü sahibi vb. ve bu yerlerde çalışan tarım işçileri, hayvan çobanları),ayrıca bu faaliyetlerden elde ettikleri ürünleri  çarşı veya pazar yerlerinde satan  65 yaş ve üzeri vatandaşları kapsamadığını duyurdu.

Valilik'ten yapılan açıklama şöyle: 

Çin'de ortaya çıkarak bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının ülkemizde kamu düzeninin bir parçası olan kamu sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda bugüne kadar birçok tedbir kararı alınmış ve uygulamaya geçirilmiştir.

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde ise salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenmektedir. Bu kapsamda;

İlimizde hasta ve temaslı kişi sayısı, ağır hasta, yatan hasta sayıları ve 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorideki oranının düzenli olarak takip edilerek 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın sokağa çıkma kısıtlamaları ile ilgili olarak yeniden yapılan değerlendirmeler sonucunda;

 03.11.2020 tarih 135 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile İlimizde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10:00-16:00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine ve bu saatler dışında kalan saatlerde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın sokağa çıkmasının yasaklanmasına karar verilmiştir.

Ancak görülen lüzum üzerine tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunanlar(arazi,mandıra,ahır,sürü sahibi vb. ve bu yerlerde çalışan tarım işçileri, hayvan çobanları),ayrıca bu faaliyetlerden elde ettikleri ürünleri  çarşı veya pazar yerlerinde satan  65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın  03.11.2020 tarih 135 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararının 3.maddesinden muaf tutulmalarına,

Yukarıda  belirtilen tedbirlere ilişkin uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.