Hava Durumu

Bursa Valiliği'nden sel felaketiyle ilgili yeni açıklama!

Bursa Valiliği, 21 Haziran'da aşırı yağış nedeniyle meydana gelen ve 5 kişini öldüğü, 1 kişinin de kaybolduğu sel felaketiyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2020 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2020 20:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Valiliği'nden sel felaketiyle ilgili yeni açıklama!

Bursa Valiliği, 21 Haziran'da aşırı yağış nedeniyle meydana gelen ve 5 kişini öldüğü, 1 kişinin de kaybolduğu sel felaketiyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme açıklaması yaptı.

Valilik'ten yapılan açıklama şöyle:

21 Haziran 2020 tarihi saat 18:30'da başlayan aşırı yağışlar İlimizde sel ve su baskınlarına neden olmuştur. Kayıp olan 1 vatandaşımızın arama- kurtarma çalışmaları devam etmekte olup bugün itibariyle 129 arama kurtarma personeli, 30 araç ve 4 köpek ile çalışmalar devam etmektedir.

Arama Kurtarma Çalışmaları kapsamında; selin meydana geldiği yaklaşık 2 km lik alanda sel sularının biriktirdiği çamur, taş ve ağaç parçalarından oluşan alanlar kazma ve kürek yardımıyla titizlikle kaldırılarak aranmaktadır. Aynı zamanda iş makinaları ile de derenin yatağında çalışmalar yapılmaktadır. Deniz polisinin bünyesinde bulunan 8 dalgıç ve STK'ların elinde bulunan 10 dalgıçla beraber olayın meydana geldiği evin önünden başlayarak Narlıdere köyüne kadar su birikintilerinde arama çalışmaları devam etmektedir. Çağlakların bulunduğu noktalardaki çamur ve su birikintilerinin altları ekipler tarafından aranılarak kazazedenin bulunabileceği bütün bölgelerin ekiplerimiz vasıtasıyla titizlikle incelenmesi devam etmektedir.

Güvenlik ve Trafik Çalışma Grubu olay yeri ve çevresinde; İl Jandarma Komutanlığı JAK, Asayiş, Trafik ve JÖH ekipleri ile çalışmalarını sürdürmektedir.

2 UMKE ve  2 112 Ekibi olmak üzere toplam 4 ekip ile çalışmalarına devam etmektedir. İlçe Sağlık Müdürlüğünce suların analizi tamamlanmış, herhangi bir olumsuz değer bulunmamıştır.

DSİ 1. Bölge Müdürlüğümüz ovadaki ana kanal ve çevre kanaletlerdeki temizlik ve ıslah çalışmalarına 17 iş makinası ile devam etmektedir.

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğümüzce Dudaklı ve Narlıdere Mahallelerimizde 2 greyder, 2 yüklenici ve 4 personel ile yol onarım ve bakım çalışmalarına devam edilmektedir.

Mobil haberleşmenin kesintisiz sürdürülebilmesi için bölgede 4 mobil baz istasyonu bulunmakta olup, 24 personel görev yapmaktadır.

Enerji verilmeyen yerleşim birimi bulunmamaktadır. 1 sepetli araç ve 2 personelden oluşan arıza ekibi bölgededir.

BUSKİ ve İlçe Belediyelerince ; 266 personel, 23 kamyon, 21 iş makinası, 1 vidanjör ve 1 adet vakumlu ekipman ile yağmursuyu hatlarında oluşan tıkanıklıkların açılması, selden etkilenen konutlardaki çamurların temizlik çalışmaları ile köy içi yollarda temizlik çalışmaları devam etmektedir. Yarın caddelerin yıkanması yapılacak olup, bahçelere mıcır dökülerek tesviyesi yapılacaktır.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce;  9 ilçe, 49 mahallede 61 personel ve 26 araç ile tarımsal zararların tespiti yapılmakta olup, 22.000 dönüm alanda tespit işlemleri tamamlanmıştır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz; psikososyal destek anlamında 12 ekip 24 personel olmak üzere toplamda 44 personel ile çalışmalarına devam etmektedir. Bugüne kadar 187 hane ziyareti gerçekleştirilmiş, 277 vatandaşımıza psikososyal destek sağlanmıştır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.