Hava Durumu

Bursa vekili Aydın: Köylü bu sene de ekmeğinin karşılığını alamadı

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Karacabey köylülerini ziyaret etti. Aydın'a sıkıntılarını anlatan üreticiler, "Zaten maliyetlerimiz çok fazla bir de bu sene ürünlerimiz para etmediği gibi çoğu tarlada kaldı. Salça fabrikaları da fiyatları maliyetlerimizin altında tuttu" diyerek dert yandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2019 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2019 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa vekili Aydın: Köylü bu sene de ekmeğinin karşılığını alamadı

Köylünün hükümetin 18 yıldır uyguladığı yanlış tarım politikaları yüzünden bu sene de emeğinin karşılığını alamadığını dile getiren Erkan Aydın, mevcut iktidarın üreticiye, çiftçiye, köylüye destek olmamasından dolayı ülkenin ağır bir ekonomik krizin içinde olduğuna dikkat çekti.

"KÖYLÜ, ÇİFTÇİ BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE YOK EDİLİYOR"

Aydın şunları söyledi:

"Çiftçi 2 liraya mal ettiğini 1 liraya vermek zorunda kaldı. Çiftçi artık emeğini karşılığını almak istiyor. Türkiye'nin bir tarım politikası yok. Köylü ne kadar domates ekmesi gerektiğini, ne kadar para kazanacağını bilmek istiyor. Bütün dünyada bu böyle. Dünyanın en verimli topraklarına sahibiz ama kötü yönetildiğimizden dolayı köylü, çiftçi bilinçli bir şekilde yok ediliyor. Üst üste 3 sene emeğinin karşılığını alamayan köylü üretimi bırakıyor, ağaçlarını kesiyor.  İktidar maalesef 18 yılda ülkemizi 18'inci yüzyıla götürdü. Sanayicisinden esnafına, emeklisinden çiftçisine kadar herkes kan ağlıyor. Bu hükümet köylüyü, çiftçiyi bitirmiş durumda. Atatürk; 'Köylü milletin efendisidir' derken, bu sözü boşuna söylemedi. Ancak AKP, milletin efendisine hiç acımıyor. Bu iktidara en büyük cevabı yine halk söyleyecek."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.