Hava Durumu

Bursa vekili Karabıyık: Kadına şiddet tavan yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle yaptığı basın açıklamasıyla, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin geldiği noktaya dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2019 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2019 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa vekili Karabıyık: Kadına şiddet tavan yaptı

Türkiye'de 40 milyon 275 bin 390 kişi ile kadın nüfusunun, toplam nüfusun yüzde 49.8'ini oluşturduğunu hatırlatan Karabıyık, "Kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve istismar her geçen gün artmaktadır. Nüfusun yarısını oluşturan kadınlar yoksullukla, eğitime erişemeyişle, işsizlikle, şiddetle, tacizle ve ayrımcılıkla mücadele etmektedir. Kadınlar, "Boşanmak istedi, evlilik/sevgililik teklifini kabul etmedi" gibi bahanelerle en yakınları tarafından, hatta kimi zaman devlet koruması altındayken hayattan koparılmaktadır. Ne yazık ki cinsiyet eşitsizliği de sosyal adaletsizliğin en somut göstergelerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bugün gelinen noktada 17 yıllık AK Parti iktidarının cinsiyetçi politikaları önem taşımaktadır. Çünkü AK Parti döneminde, cinsiyet eşitliği konusunda bütün dengeleri kadınlar aleyhine çeviren hayatın her alanında eşitsiz bir hayata kadınları mahkum etmeye çalışan politikalar üretilmiştir. Kadın ve erkeğin eşit olmadığının AK Parti tarafından ısrarla vurgulanması, kadınları hedef alan söylemler ve politikalar, kadınlara şiddet, işsizlik, yoksulluk olarak dönmektedir, kadına yönelik şiddeti artırmaktadır. AK Parti'nin 17 yıllık iktidarında kadına yönelik şiddet katlanarak artması bunun en önemli göstergesidir" dedi.

'HER ZAMAN YANINIZDAYIZ'

Resmi verilere göre yaşamının herhangi bir döneminde eşi veya eski eşi tarafından fiziksel şiddete maruz bırakılan kadınların oranının yüzde 39.3, yaşadıkları şiddeti kimseye anlatamayan kadınların oranının ise yüzde 48.5 olduğuna dikkat çeken Karabıyık, "Kadınlar şiddete uğradığını dile getiremiyor, en yakınları tarafından canice öldürülüyor, çocukları ise annesiz kalıyor. Bu yıl da kadın cinayetleri engellenemedi, çocuklar annesiz kaldı, yüzlerce kadın hayallerinden koparıldı. Şiddete maruz kalan tüm kadınlar yalnız olmadıklarını unutmamalı, şiddete karşı sessiz kalmamalı ve en temel hakları olan yaşam haklarına sahip çıkmalıdır, biz CHP olarak tüm kadınların yanındayız. Yaşamsal öneme sahip bu sorunun ortadan kaldırılması için kadın-erkek ayrımı yapmadan toplumsal beraberlik içinde her türlü şiddete karşı hayır diyerek birlikte mücadele etmeli ve bu bilinçle hareket etmeliyiz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle her türlü şiddete karşı olduğumuzu bir kez daha vurguluyor ve  kadına karşı uygulanan şiddet ve ayrımcılığın son bulması isteğimizi yineliyorum. Toplumun temeli olan kadınlara hak ettikleri değerde güzel bir yaşam diliyorum" sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.