Hava Durumu

Bursa vekili Kayışoğlu İznik'teki tarihi talanı Meclis'e taşıdı! 'Bakanlık görevini yapsın'

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İznik ilçesindeki tarihi talanı Meclis'e taşıdı. Kayışoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a yönelik, "Sadece bir iki gününü İznik'e ayırsın, gezsin, görsün ve görevini yapsın" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2019 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2019 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa vekili Kayışoğlu İznik'teki tarihi talanı Meclis'e taşıdı! 'Bakanlık görevini yapsın'

Bursa'nın İznik ilçesindeki tarihi eserlerin tahrip edilmesini Meclis'e taşıyan Altaca Kayışoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a seslendi. Sahillerin kirletildiğini, tarihi eserlerin tahrip edildiğini ifade eden Bursa vekili, Bakan Ersoy'un bu konuya bir an önce el atması gerektiğini söyledi.

Altaca Kayışoğlu, şunları söyledi: "Türkiye'nin açık hava müzelerinden biri olan İznik'ten maalesef her zaman kötü haberler geliyor. Ya sahili katlediliyor, ya tarihi surları tahrip ediliyor, ya da iki bin yıllık Dikilitaş gibi eserleri hedef tahtasına dönüştürülüyor. Kültür Bakanı'na buradan sesleniyorum: Sadece bir iki gününü İznik'e ayırsın, gezsin, görsün ve görevini yapsın. Düşünün ki iki bin yıllık Roma Dönemi eseri Dikilitaş, silah meraklılarının hedef tahtası hâline getirilmiş, kurşunlanmış. Bütün tarihi yok ediliyor. Bakanlık bu tarihi eserleri koruyamayacaksa ne iş yapar?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.