Hava Durumu

Bursa vekili Kayışoğlu: Makinenin birini durdurdum, diğerlerini çalıştırdılar!

Bursa'nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla mahallesinde maden şirketine ait makinelerin geçici olarak durması üzerine açıklama yapan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, direnişten vazgeçmeyeceklerini belirtti. Şirketin aldığı ruhsatın usulsüz olduğunun altını çizen Altaca Kayışoğlu, arbede esnasında köylülerin yaralandığını da sözlerine ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2020 19:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2020 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa vekili Kayışoğlu: Makinenin birini durdurdum, diğerlerini çalıştırdılar!

Sosyal medya hesabından bölgede yaşanan olayları aktaran Altaca Kayışoğlu, şunları söyledi:

"Köylüler çalışmaların başlaması üzerine bizden yardım istedi. Biz de gazeteci eşimle birlikte Kirazlıyayla'ya geldik. Buradaki kadınlar 60 yaş üstü... 'Bizden zaten geçti ama çocuklarımıza yeşil bir alan, temiz bir doğa bırakmak istiyoruz' diyorlar. Çalışmanın durdurulması için kepçenin önünde yatmışlar fakat karga tulumba götürülmüşler. Aralarında yaralılar da var. Milletin vekili olarak onlara söz verdim ve alana girdim. Kepçenin önüne geçtim. Bu esnada görüntü almak isteyen eşimi gözaltına aldılar.

Ben bu esnada kepçeyi durdurdum ama diğer kepçeleri devreye soktular. Yasal olarak izinleri olduğunu söylüyorlar.  Ben de bir hukukçu olarak insan hakkını yok sayan bir yasa olamayacağını söylüyorum. Yasalar insanların geleceği içindir. Ruhsatın usulsüz bir şekilde alındığını biliyoruz. Şu yeşil doğayı yok ediyorlar. Yapılan çalışmayla su ve toprak zehirlenecek. Biz de millet adına direnişimizi sürdürüyoruz. Köylü direndi, mücadele etti. İnanıyorum burası da mahkeme kararıyla iptal edilecek. Ama telafisi imkânsız sonuçlar çıkmadan bunu durdurmamız gerekiyor. Biz bu doğa talanını durduracağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.