Hava Durumu

Bursa vekili Kayışoğlu'ndan Bakan Kurum'a davet: 'Gelin kabusu görün'

CHP Parti Meclisi Üyesi Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u Bursa'ya davet etti. Meclis'te yüksek hızlı tren projesini, mera alanına taşınmak istenen cezaevi ile hava kirliliğinin yarattığı tahribatı anlatan Kayışoğlu, Sağlık Bakanı Koca'dan da Bursa ile ilgili verilerin açıklanmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2020 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2020 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa vekili Kayışoğlu'ndan Bakan Kurum'a davet: 'Gelin kabusu görün'

Meclis'te gündem dışı söz alarak Bursa'nın sorunlarını dile getiren Altaca Kayışoğlu, "Beş yıl önce de Bursa'nın sorunlarını anlatmıştım, bir yıl önce de anlatmıştım. Dönüp o konuşmalarıma baktığımda Bursa'nın bu sorunlarının hâlâ çözülmemiş olduğunu gördüm; o yüzden, değil beş dakika, beş yüz dakika konuşsak maalesef Bursa'nın sorunlarını anlatmaya yetmez" dedi.
Bitmeyen projeler, kuruyan göletler, çevre katliamları, kirli akan ve sanayi atıklarıyla kirlenen sulara dikkat çeken CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Maalesef  çiftçilerimiz bu suları kullanarak tarlalarını sulamak zorunda kalıyor" diye konuştu.


Bursa'da bitim tarihi geçtiği halde hala bitirilemeyen projeler olduğunu da hatırlatan Altaca Kayışoğlu, "Bursa'nın da bir hızlı tren projesi var, 2016 yılında biteceği söylenmişti. Burada da defalarca dile getirdik, belki hepiniz ezberlediniz ama bitirilemedi. Ödenen paralar çöpe gitti. Daha yakın zamanda yeniden bir ihaleye çıkıldı ve yağlı ballı ihalelerle, vergi istisnalarıyla Bursalılar Godot'yu bekler gibi hâlâ hızlı trenin bitmesini bekliyor. Verilen tarihler hiçbir zaman tutmuyor" diye tepki gösterdi.
Bursa'nın trafik, çevre ve şehirleşme sorunlarına da değinen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, T2 Hattı'ndan Doğanbey TOKİ'ye, hava kirliliğinden kirli akan derelere uzanan gündem dışı konuşmasında Nilüfer Çayı ile Boğazköy Barajı'na da özel parantezler açtı.


Bursa'nın merkezi de dahil olmak üzere 55 köyünden geçen Nilüfer Çayı'nın zifiri karanlık görüntüsü üzerinde duran Altaca Kayışoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u Bursa'ya davet ederek 103 kilometrelik bu kabusu yerinde görmesini istediğini dile getirdi.
Kocayayla'da binlerce ağacın kesilmesine neden olan barajın sulamadan uzak bir görüntüye büründüğünü, hemen dibindeki Baraklı Göleti'nin kuruduğunu aktaran Altaca Kayışoğlu, Nilüfer çiçekleriyle ünlü Gemlik Karagöl'ün sularını yok eden anlayışın Keles'te de devrede olduğunu söyledi.


Yapımı yıllar süren Boğazköy Barajı'nın kirlilik nedeniyle Yenişehir Ovası'na can suyu olmaktan çıktığına vurgu yapan Altaca Kayışoğlu, Balat'tan Kestel'in eski köyü Soğuksu'yun merasına taşınması plananan cezaevini de ündeme getirdi.
Kestellilerin cezaevi değil, üniversite beklediğini hatırlattı.
Neden mera alanının seçildiğini sordu.
CHP PM Üyesi, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu konuşmasını bitirirken bir çağrı da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yaptı.
"Covid nedeniyle Bursa'da yüzde 35 bir artış olduğunu Sayın Bakan açıkladı. Bunun sebeplerinin de Bursalılara açıklanmasını ve çözümlerinin bir an önce yerine getirilmesini Bursalılar adına buradan dile getiriyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.