Hava Durumu

Bursa vekili Kayışoğlu'ndan 'hızlı tren' sorusu: 'Nerede, ne zaman...?'

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'na yapımı yılan hikayesine dönen hızlı trenin ne zaman biteceğini sordu. Şehrin havaalanının işlemediğini de gündeme getiren Kayışoğlu, "Yunuseli Havaalanı'na verilen küçük uçakların iniş kalkış izni neden iptal edildi, burası imara mı açılacak?" diye sordu.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2020 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2020 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa vekili Kayışoğlu'ndan 'hızlı tren' sorusu: 'Nerede, ne zaman...?'

-İsmail ARSLAN-

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2021 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında söz aldı. Konuşmasında Bursa'nın birçok sorununu gündeme getiren Kayışoğlu, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'na "2012 yılında temeli atılan, 2016'da biteceği söylenen Bursa hızlı treni nerede ve ne zaman bitecek? 430 milyon çöpe giden harcama dışında yapılan harcama var mı? Ağustos 2020'de gizli kapaklı Kalyon'a verilen projenin ihale bedeline vergi istisnası da dahil mi? Sayın Bakan, Bursa'ya hava yoluyla gelmeyi denediniz mi? Gelemezsiniz çünkü havaalanı işlemiyor. Yunuseli Havaalanı'na verilen küçük uçakların iniş kalkış izni neden iptal edildi, burası imara mı açılacak?" sorularını yöneltti.

100 ÖĞRENCİDEN 55'İ...

Kayışoğlu'nun gündeminde Bursa'da depreme dayanıksız okullar da vardı. 2019 yılında verdiği soru önergesinde 12 okulun depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldığı ancak henüz projelerle ilgili bir gelişme olmadığını belirten Kayışoğlu, "Demirtaşpaşa Mesleki Lisesi yüzyıllık tarihi olan bir okul ve 3 ayrı okulla ortak binayı kullanmak zorunda kalıyor. Kaç okul yıkıldı, ne zaman yapılacak? Sayın Bakan, Bursa'da EĞİTİM-İŞ'in çalışmasına göre 100 öğrenciden 55'i canlı derslere düzenli giremiyor, ilimizin internet bağlantısı yok" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.