Hava Durumu

Bursa Vekili Özkan'dan MSB'ye yangın sorusu

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, yaşanan orman yangınları sürecinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) personel ve araç talebiyle ilgili yanıtlanması üzere Milli Savunma Bakanlığı'na (MSB) soru önergesi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2021 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2021 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Vekili Özkan'dan MSB'ye yangın sorusu

Yurt çapında devam eden 200'den fazla yangın için hava desteğinin yeterli olmadığını belirten Özkan, yurtdışından, belediyelerden ve halktan gelen desteği belirterek, "Yangın bölgelerinde 1. haftadan sonra çok az sayıda da olsa görebildiğimiz ülkemizin güzide kurumu Türk Silahlı Kuvvetleri'ni geçtiğimiz yıllarda yaşanan her türlü felakette ve tam donanımlı olarak yanlarında görmeye alışan halkımızdan gelen tepkiler üzerine mi "TSK'dan destek istenmiştir?" İlgililere soruyorum. Yangınların başlangıcından kaç gün sonra TSK'dan resmi olarak destek istenmiştir?" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Özkan, "Orman yangınlarına müdahale için TSK'nın kaç eğitimli personeli, hangi araç-gereç ve ekipmanları vardır? Hava Kuvvetleri envanterinde özellikle yangınla mücadele için kullanılabilecek hava araçları mevcut mudur? Orman yangınlarının başlamasından bu yana TSK' dan destek istenmiş midir?  Eğer istenmiş ise orman yangınlarına müdahale için TSK' nın kaç personeli, hangi araç-gereç ve ekipmanları sevk edilmiştir?" sorularını yöneltti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.