Hava Durumu

Bursa vekilinden geyiklerin av için satışa çıkarılmasına sert tepki: 'Bu vahşet...'

Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü'nün, 2 adet kızıl geyiğini av turizmi kapsamında vurulması için ihaleyle satışa çıkarmasına tepki gösteren CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "İnanılır gibi değil, bu turizm değil vahşet" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2019 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2019 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa vekilinden geyiklerin av için satışa çıkarılmasına sert tepki: 'Bu vahşet...'

Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü, 2 adet kızıl geyiğini av turizmi kapsamında vurulması için ihaleyle satışa çıkardı. İhale takvimi Basın İlan Kurumu tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bursa 2. Bölge Müdürlüğü'nün Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki toplantı salonunda ihale yöntemiyle 10 Haziran 2019 günü saat 11.00'de yapılacak olan satışta, vurulacak her bir geyik için 14 bin lira ödenecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Tarım ve Orman Bakanlığı 2.Bölge Müdürlüğü'nün 2 adet kızıl geyiğin av turizmi kapsamında vurulması için ihale açmasına tepki gösterdi. CHP'li Orhan Sarıbal, "Nesli tükenmekte olan geyikleri vurarak turizm gelişimine nasıl bir katkı sunacaklarmış anlamadım. Turizmin gelişmesi isteniyorsa o hayvanları vurmak değil tam tersine korumak gerekir" dedi.

KORUNMALARI GEREKİR

Bu karardan derhal dönülmesi gerektiğini belirten Sarıbal, şunları söyledi:

 "Tarım ve Orman Bakanlığı Bursa 2. Bölge Müdürlüğü, bir ihale açmış. İhale nedir diye baktığımızda, nesli tükenmekte olan 2 kızıl geyiğin, para karşılığı vurulması. İnanılır gibi değil. Doğal yaşamı, tabiatı korumakla yükümlü olan Orman Bakanlığı, nesli tükenmekte olan hayvanları üç kuruşa öldürtmek için ihale yapıyor. Bunu da 'turizmin gelişmesi' için yapıyormuş. Bu turizm değil vahşet. Bütün dünya, nesli tehlikede olan canlıların, hayvanların korunması için didinirken, bu ihaleyle biz tersini yapmış oluyoruz. Şimdi bu durum turizmi nasıl geliştirecekmiş, ben anlamadım. Nesli tükenme tehlikesi altında olan hayvanları birilerine vurdurmak turizm gelişimine nasıl bir katkı sunacak? Bizim yetkililer nesli tükenen hayvanları vurdurmak için ihale açınca, ülkemize daha fazla mı ilgi gösterecek turistler? Biliyorum, 'bu hayvanlar zaten yaşlı' diyecekler ama gerekçe ne olursa olsun, soyları tükenmekte olan geyiklerin vurulmasına izin verilmemelidir. Bu güzel hayvanları öldürerek değil yaşatarak turizmi geliştirelim. Bunun için çabalayalım. Bu ihale derhal iptal edilmelidir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.