Hava Durumu

Bursa vekilinden Masterchef'e çok sert tepki: 'Muhtemelen para karşılığı yapıyor'

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, TV 8'in yemek yarışması Masterchef'in jüri üyelerinden Somer Sivrioğlu'nun "Çin tuzu" sözlerine tepki gösterdi..

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2020 09:06
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2020 09:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa vekilinden Masterchef'e çok sert tepki: 'Muhtemelen para karşılığı yapıyor'

TV 8'de yayınlanan Master Chef programının jürilerinden Somer Sivrioğlu, programda 'Çin tuzu' diye bilinen monosodyum glutamat (MSG) ile ilgili "İnsanlar monosodyum glutamatın kötü bir şey olduğunu düşünüyorlar. Hiç öyle bir şey yok. Mantıklı kullanılırsa çok önemli bir ürün" ifadelerin kullanınca, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Somer Sivrioğlu'nun yaptığı açıklamaların videosunu paylaşarak Tarım Bakanlığı ve RTÜK'ü harekete geçmeye davet eden Vahapoğlu "Bu adamın yaptığı gizli reklamdır ve muhtemelen para karşılığı yapıyor. Piyasada Çin tuzu olarak pazarlanan monosodyum glutamatı (MSG) evinize sokmayın, kullanıldığı hazır yiyecekleri almayın ve özellikle çocuklarından uzak tutun" ifadelerini kullandı.

Vahapoğlu, "Bu adama 'Çin tuzunun reklamını ne karşılığı yaptın' diye sorulmalı. Monosodyum glutamat (MSG) yiyeceklere sahte lezzet katan, bağımlılık yapan, doyma hissini ortadan kaldıran, kalp-damar hastalıkları ve obezitenin öncelikli sebeplerindendir. Gizli reklamdır" notunu ekledi.

Bu adamın yaptığı gizli reklamdır ve muhtemelen para karşılığı yapıyor. @rtukkurumsal
Piyasada Çin tuzu olarak pazarlanan Monosodyum glutamatı (MSG) evinize sokmayın, kullanıldığı hazır yiyecekleri almayın ve özellikle çocuklarınızdan uzak tutun. pic.twitter.com/U2mhBcHYw4

-- Dr. M. Hidayet VAHAPOĞLU
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.