Hava Durumu

Bursa'ya 3. üniversite müjdesi

Bursa'ya üçüncü üniversite kurulacağı müjdesini veren BTSO Başkanı İbrahim Burkay, söz konusu üniversitenin niteliği hakkında da "Burası ileri teknoloji üretecek. Tamamen Bursa'nın önümüzdeki 50 yılına yön verecek ileri teknolojiler üzerine yoğunlaşan bir merkez olacak" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2017 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2017 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'ya 3. üniversite müjdesi

Bursa Ticaret Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay Bursa'ya 3. bir üniversite kurulacağının müjdesini kamuoyuyla paylaştı. TEKNOSAB ile birlikte BTSO Üniversitesini de Bursa'ya kazandıracaklarını söyleyen Burkay, yeni üniversitenin dünyanın sayılı eğitim kurumlarından biri olacağını belirterek "BTSO Üniversitesi TEKNOSAB'ta devreye girecektir. Burası ileri teknoloji üniversitesi olacak. Tamamen Bursa'nın önümüzdeki 50 yılına yön verecek ileri teknolojiler üzerine yoğunlaşan bir merkez olacak. Mükemmeliyet ve Ar-Ge merkezleriyle birlikte bu üniversite inşallah dünyada sayılı üniversitelerin arasında yer alacaktır. Böyle bir üniversitenin temelini atıyoruz. Çünkü ticari bir kaygısı olmayan, tamamen Türkiye'nin ve Bursa'nın önümüzdeki süreçte dünya ekonomisindeki gücünü arttıracak hem de mevcudiyetini sürdürecek olan tüm projelerin şekilleneceği merkezlerin başında yer alacak" dedi.

DAHA ALMAMIZ GEREKEN ÇOK MESAFE VAR

Uluadağ Üniversitesinin araştırma üniversiteleri içerisinde ilk 10 okul arasında olmadığını ancak yedeklerin içinde olduğunu vurgulayan Burkay, "En son 15 üniversite içerisinde Uludağ Üniversitesi var. Ben bunu önemsiyorum. Kolay değil ilk 10 üniversite içerisine girmek. Çünkü Uludağ Üniversitesi araştırma kimliğinde kurulmuş bir üniversite değil. 75 bin talebesi olan, kasaba gibi bir yer. Buranın aynı zamanda ilk 15 içerisinde araştırma üniversitesi kimliğine kavuşturulması, 3'üncü nesil üniversite kimliğine uygundur. Orta yüksek ileri teknoloji dediğimizde firmaların ilk sordukları üniversitelerdir. O yüzden Bursa'da almamız gereken çok mesafe var. Uludağ Üniversitesi ve bizim kuracağımız ileri teknoloji üniversitesi ile birlikte bu bahsetmiş olduğumuz hedeflere hizmet edecek önemli yapılardır" diye konuştu.

2018'DE TEKNOSAB'DA ÜRETİM BAŞLAYACAK

TEKNOSAB'ta kamulaştırmaların tamamının bittiğini ifade eden Burkay, "Şu anda alt yapı ihalelerini yaptık. 2018 sonunda orada ilk fabrikalarımızın bacası tütmeye başlayacak. Yüksek teknoloji üniversitesini de bu bölgeye yapacağız. Lojistik köyü ile Ar-Ge teknolojik mükemmeliyet merkezleriyle inşallah buradaki sektörler arasındaki iş birliğini de arttıracak önemli merkez konumuna gelecek. Bursa'nın toplam ihracatında orta yüksekli teknolojiler yüzde 52'yi kapsamaktadır. İnşallah bunu ileri teknolojilerde de yüzde 8'leri yakalayarak yüksek teknolojilerdeki ihracat gücünü arttırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.