Hava Durumu

Bursa'ya beklenen kar geldi!

Bursa'da günlerdir beklenen kar yağışı gece saatlerinde aralıklarla etkisini gösterdi. Bursalılar, yeni güne 'beyaz örtü'yle uyandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2018 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2018 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'ya beklenen kar geldi!

Bursalılar sabaha beyaz örtüyle uyandı. Kentin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı etkisini artırarak şehir merkezinde de etkili oldu. Bursa - Mudanya yolunda ise etkili olan kar yağışı sonucu trafik durma noktasına geldi. Hava sıcaklığının eksi 2'ye kadar düşmesiyle zaman zaman buzlanmalar yaşandı. 

DAĞ YÖRESİNDE 10 CM'YE ULAŞTI

Kar yağışı Bursa'nın dağ yöresinde ise etkili oldu. İlçenin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu, yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşların zor anlar yaşadı. Sıcaklığın eksilere düşmesiyle yollar buz pistine döndü.

Etkili kar yağışının ardından ilçede kartpostallık görüntüler de ortaya çıktı.

YAĞIŞ SÜRECEK Mİ?

Meteorolojiden alınan son tahminlere göre, kar yağışı etkisini yitirecek.  Bugün sıcaklık en yüksek 5 derece olacak. Gün içinde sıcaklık eksi üç dereceye kadar inecek, hava buz kesecek.

HAVA ISINACAK

Sıcaklıklar yarından itibaren tekrar yükselmeye başlayacak.  Bursa'da yarın hava sıcaklığı 14 dereceye çıkacak. Gün içerisinde yağmur etkisini gösterecek.  Cumartesi 13, pazar 10, önümüzdeki pazartesi ise 15 derecelik hava sıcaklığı tahmini yapıldı.

Öte yandan kış turizminin gözdesi beyaz cennet Uludağ'da kar kalınlığı 173 santimetreye kadar çıktı. Zirvede kar yağışı pazartesiye kadar devam edecek.

İŞTE BURSA'NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.