Hava Durumu

Bursa'ya ekolojik yaşam merkezi geliyor

Osmangazi Belediyesi son yılların yükselen trendi 'ekolojik yaşam'la ilgili önemi bir yatırıma hazırlanıyor. Hamitler Bölgesi'ne kurulacak tesisle Bursa'da organik tarıma duyulan ilgi artacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2017 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2017 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'ya ekolojik yaşam merkezi geliyor

 

Osmangazi Belediyesi  Hamitler bölgesine kuracağı Ekolojik Yaşam Merkezi ile Bursa'da ses getirecek bir yatırıma hazırlanıyor. Kurulacak tesisle il çapında doğal hayatı desteklemek amaçlanırken permakültür ve kent bahçeciliği de tanıtılacak. Böylece kentte organik tarıma karşı ilginin de artması bekleniyor.

Proje hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar "Tesisimiz  tamamlandığında, hem kendi doğal gıdamızı yetiştireceğiz, hem de toprağı ve tabiatı anlamış olacağız. Hiçbir kimyasala ihtiyaç kalmadan doğal ve sağlıklı ürünler yetiştireceğiz. Kent bahçesinde üretilen sebze, meyveleri kafede reçel, salata, çorbaya dönüştürüp gelen ziyaretçilerle birlikte bu tatları paylaşacağız" dedi.

DOĞAL ÜRÜNLER BURADA OLACAK

Parkta yapılacak olan  herkese açık eğitimlerde  köylü ve şehirli vatandaşların bir araya gelerek sosyal bağların pekiştirileceğini kaydeden Başkan Dündar "Bahçecilikle üretimi, toprağı tanıyan şehirli insanımız, kırsaldaki hayatı daha iyi tanıyacak. Doğal üretim yapabilen insanların ürünleri bilinçli tüketiciye ulaşacak ve doğal üreticilere ekonomik kazanç sağlayacak. Böylece çocuklarımızı, gençlerimizi doğal yaşama eğitimleri ile öğretici faaliyetlere hazırlayacağız. Bunun yanında merkezde toprak, su, rüzgar ve güneş enerjilerinden yararlanarak iyi izolasyon sağlayan malzemelerle birlikte enerji verimliliği de sağlanacak. Doğal olan her ürün, bu merkezde yer alacak. İnşallah,en kısa zamanda projeyi tamamlayıp şehrimize kazandıracağız" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.