Hava Durumu

Bursa'ya tarımda yatırım yağmuru

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, AK Parti iktidarları döneminde tarımda büyük yatırım ve atılımlara imza atıldığını, Bursa'da tarım alanında yapılan yatırımların tutarının 3.7 milyar TL'yi, tarımsal desteklerin ise 1.8 milyar TL'yi geçtiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2021 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2021 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'ya tarımda yatırım yağmuru

TBMM'nde basın toplantısı düzenleyen Vekil Kılıç, "Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) kurulduğundan bu yana Bursa'mızda toplam 360 projeye 188 milyon TL hibe sağlandı. Bu hibenin 128 milyon 300 bin TL'si ödendi, 59 milyon 700 bin TL'lik tutarı ise ödenecek. Bu hibeler sayesinde 429 milyon TL yatırım yapıldı ve TKDK'nın destekleriyle kurulan işletmelerde; bugüne kadar toplam 2 bin 700 yeni istihdam sağlandı" dedi.

ÖNCÜ ŞEHİR

Bursa'nın sanayide, turizmde olduğu kadar tarımsal üretimde de ülkemizin önde gelen şehirlerinden birisi olduğunu dile getiren Vekil Kılıç TBMM'ndeki basın toplantısında şunları söyledi:

"İlimizde Genç Çiftçi Desteklemeleri kapsamında, 2016-2018 yılları arasında toplam 562 üreticiye 16 milyon 859 bin 995 TL hibe verilmiştir. TKDK hibelerinde kadın ve gençlere pozitif ayrımcılık sağlanıyor ve onların iş hayatında daha fazla ön plana çıkmaları sağlanıyor. 40 yaş altı genç yatırımcılara hayvancılık projelerine ilave yüzde 5 hibe sağlıyoruz. 93 kadın girişimci ve 181 genç girişimcinin projeleri destek almaya hak kazandı. Yine TKDK hibelerinde kooperatif ve üretici örgütlerine pozitif ayrımcılık sağlanıyor. İlimizde son yıllarda tekrar canlanan hayvancılık sektörüne TKDK tarafından da büyük bir destek sağlanmıştır. 7 yıl gibi kısa sürede hayvancılık projelerine 81 milyon TL destek sağlanmıştır. Mudanya, Gemlik, Orhangazi ve İznik ilçelerimizde önemli bir gelir kaynağı olan zeytincilik sektöründe, zeytinin katma değerli ürün haline getirildiği 15 adet zeytin işleme ve yağhane işletmelerine destek verilmiştir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.