Hava Durumu

Bursa'ya uyuşturucuyla mücadele köyü kuruluyor

Yıldırım Belediyesi, Bursa Valiliği ile ilçeye madde bağımlılığıyla mücadele için rehabilitasyon merkezi kazandırıyor. Bin 500 metrekare alan üzerine kurulacak merkezde 13-19 yaş arası çocuklar tedavi edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2017 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2017 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'ya uyuşturucuyla mücadele köyü kuruluyor

75. Yıl Mahallesi'nde 8 bin metrekarelik orman arazisine inşa edilecek merkez, madde bağımlılarının tedavisi, rehabilitasyonu ve eğitimi için kullanılacak. Yıldırım Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili protokol törenine Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Vekili Zekeriya Altuntaş ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hakan Baş katıldı.

40 GENÇ KONAKLAYABİLECEK

İnşa edilecek bin 500 metrekarelik merkezde uyuşturucu ve madde bağımlılığı bulunan 13-19 yaş arası çocuk ve gençlerin tedavi edilmesi hedefleniyor. Bünyesinde psikolog, sosyolog ve sosyal hizmet uzmanlarının yer alacağı, 40 gencin konaklamasına olanak sağlayan rehabilitasyon merkezinde, derslikler, grup ve ferdî terapi odaları, açık-kapalı spor alanları, konferans salonu, yemekhane ve idari ofisler yer alacak. Uzman ve eğitici öğretmenler aracılığı ile fotoğraf, el sanatları, resim ve müzik gibi çeşitli alanlarda bağımlıların kurslara katılarak hobi edinme imkanı sağlanacak. Gençlere yönelik meslek edinmeleri yönünde çalışmalar da yapılacak.

GENÇLERİMİZİ UYUŞTURUCUN PENÇESİNDEN KURTARMALIYIZ

Edebali, günümüz dünyasının en büyük tehlikelerinden biri olan uyuşturucuya karşı toplum olarak seferberlik ilan edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Aydınlık yarınlarımız olan çocuk ve gençlerimizi korkunç canavarın pençelerinden kurtarmamız lazım. Geleceğimizi kurtarmak adına hepimizin elini taşın altına koyması gerekir. İnsana yapılan her yatırım geleceğe yapılan en güzel yatırımlardan birisidir. Biz de bu tesisimizde 13-19 yaş arası çocuklarımızı ve gençlerimizi rehabilite ederek tedavi edeceğiz. Merkezimizde, derslikler, terapi odaları, spor alanları, konferans salonu, yemekhane ve idari ofisler yer alacak. Hobi edinme imkanı sağlanacak gençlere meslek edinmeleri yönünde çalışmalar da yapılacak" diye konuştu.

EDEBALİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Vali İzzettin Küçük ise uyuşturucuyla mücadele konusunda gösterdiği kararlılıklarının en önemli projelerinden birini Yıldırım Belediyesi ile birlikte gerçekleştireceklerini söyledi. Vali Küçük, yapılacak projenin "uyuşturucuyla mücadele köyü" olduğunu belirterek, "Gayretinden ve gösterdiği hassasiyetten dolayı Hakkı Edebali'ye teşekkür ediyorum" dedi.

Milletvekili Hüseyin Şahin ise, madde bağımlılığını çağın vebası olduğunu, yapılacak projeyi yeni bir anlayışın hayata geçirilmesi olarak gördüğünü söyledi. Hüseyin Şahin, proje sayesinde gençlerin madde bağımlılığı batağına artık düşmeyeceğini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.