Hava Durumu

Bursa'ya yeni eğitim kampüsü

Bursa'nın Gürsu ilçesine yeni okullar yapılacak. Gürsu Jandarma Komutanlığı'ndan devredilecek 10 dönüm araziye yapılması planlanan iki okul 32 derslikli olacak.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2017 20:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2017 20:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'ya yeni eğitim kampüsü

DSİ'ye ait arazileri DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte inceleyen Başkan Işık, "İğdir ve Cambazlar arasında yer alan DSİ'ye ait 140 dönümlük alan ve Büyükşehir Belediyesi 'ne ait halin olduğu 40 dönümlük arazi değerlendirilerek bir eğitim vadisi oluşturulmasını planlamaktayız. Arazilerin tahsis edilmesine yönelik çalışmalar başlatıldı, inşallah ilçemizde bir eğitim vadisi inşa edeceğiz" dedi.

Başkan Işık, Gürsu Jandarma Komutanlığı'na ait alanda oluşturulacak iki okul için İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ile de birlikte yer tespitinde bulundu. Gerekli protokollerin imzalanarak Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilecek 10 dönümlük alanaa 32 derslikli iki okul inşa edilecek.

Ayrıca İstiklal ve Zafer mahallelerinde de belirlenen alanlara okul yapılması için çalışmalar devam ediyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü yanında anaokulu inşaatı başlamış durumda.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.