Hava Durumu

Bursa yağmuruna kavuştu!

Haftalardır kavrulan Bursa sonunda yağmuruna kavuştu. Ancak yağış öyle bir bastırdı ki sağanağa dışarıda yakalanan vatandaşlar ıslanmaktan kurtulamadı. Ayrıca İnegöl'de asırlık bir çınar devrilirken, İstanbul seferini yapan birçok uçak olumsuz hava koşullarından dolayı Bursa'ya inmek zorunda kaldı

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2017 23:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2017 23:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa yağmuruna kavuştu!

Bursa'da sağanak yağmur doluyla birlikte etkisini gösterdi. Meteorolojinin günlerdir uyardığı yağmur Bursa'da akşam saatlerinde etkili oldu. Sabah saatlerinde güneşli ve sıcak havanın hüküm sürdüğü Bursa'da akşam saatlerinde gökyüzünü siyah bulutlar aldı. Birden bastıran yağmurda vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar koşarak sığınacak yer aradı. Öte yandan bir süre yağmurla birlikte dolu da yağdı.


ASIRLIK ÇINAR DEVRİLDİ
İnegöl'de de şiddetini artıran rüzgar ilçe sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Şiddetli rüzgar nedeniyle şehrin merkezindeki ağaçları devirdi.Saat 19.00 sıralarında başlayarak şiddetini gittikçe artıran rüzgar, evlerine yaya olarak gitmekte olan vatandaşlara zor anlar yaşattı.
Yenice Mahallesi Kasımefendi Caddesi üzerindeki asırlık çınarın büyük dalları kırılarak caddeyi trafiğe kapattı. Cuma Mahallesi Kapalıçarşı girişindeki ağaçta devrilerek, esnafa büyük korku yaşattı. Şiddetli rüzgar nedeniyle şehrin bazı noktalarındaki ağaçlar da devrildi.
Trafik ekipleri de ağaçlar nedeniyle kapalı olan caddelerde görev yaparak sürücüleri alternatif sokaklara yönlendirdiler.

UÇAKLAR ACİL KODUYLA BURSA'YA İNDİ
Türkiye genelindeki elverişsiz hava koşulları uçakları etkiledi. Hava ulaşımı yapan uçaklardan 6 uçak acil koduyla Yenişehir Havaalanı'na, 1 uçak ise askeri havaalanına indi. Havada iniş için izin bekleyen 5 uçak da sırayla Yenişehir Havaalanı'na iniş yaptı. Yolcuların ise, iniş yapan uçakların içinde bekletildiği öğrenildi. Uçakların aralarında Roma, Barcelona, Brüksel, Frankfurt, Bologna ve Cidde'nin bulunduğu şehirlerden yola çıktığı öğrenildi. Hava şartlarının düzelmesinin ardından yolcular tekrar İstanbul'a havalandı.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.