Hava Durumu

Bursa Yavuz Selim'de MİT ve Jandarma'dan terör operasyonu! Kıskıvrak yakalandı

Türkiye'de gizlenen DEAŞ'lı terör örgütü üyesi Bursa'da saklandığı evde MİT ve Jandarmanın ortak operasyonuyla yakalandı. Şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2020 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2020 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Yavuz Selim'de MİT ve Jandarma'dan terör operasyonu! Kıskıvrak yakalandı

Edinilen bilgilere göre, DEAŞ terör örgütü üyesi 33 yaşındaki S.E.N'nin 2014 ve 2017 yılları arasında Suriye'nin, Halep şehrinde, Elbab kentinde DEAŞ silahlı terör örgütünün istihbarat sorumlusu olarak görev yaptığı tespit edilen Ebu Rawaha kod isimli şahsın Bursa'da olduğu belirlendi. Bunun üzerine MİT ve Jandarma ekipleri Yıldırım ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde ortak operasyon düzenledi.

Jandarma Özel Harekatında destek verdiği operasyonda eve baskın yapan ekipler şahsı kıskıvrak yakaladı. Örgüt mensubunun evinde yapılan aramada çok sayıda materyal ve örgütsel dokümana el konuldu. Bursa İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan sorgusuna müteakip, çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BOMBALI EYLEM HAZIRLAĞINDAKİ TERÖRİST DE YAKALANMIŞTI

Bursa'da Ağustos ayında yapılan operasyonda bombalı eylem hazırlığında olduğu belirlenen DEAŞ militanı M.A. yakalandı. Şahsın evinde yapılan aramada intihar yeleği ile çeşitli materyaller ele geçirildi. şüphelinin, yakalanmaması durumunda bir polis merkezine bombalı saldırı planladığını itiraf ettiği öne sürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.