Hava Durumu

Bursa'yı ayağa kaldıran 'Botanik Park' iddiası! Bakanlıktan açıklama geldi...

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsünün değiştirilerek 'sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı' olarak tescil edildiği, değişiklikle bölgede yapılaşmanın önü açıldığı öne sürüldü. Bursa'yı ayağa kaldıran söz konusu iddialara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2019 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2019 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'yı ayağa kaldıran 'Botanik Park' iddiası! Bakanlıktan açıklama geldi...

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsünün değiştirilerek, Doğal SİT - Nitelikli Koruma Alanı ve 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak tescil edildiği, değişikle parkta yapılaşmanın da önü açıldığı öne sürüldü.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan Soğanlı Botanik Parkı ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, "Bursa Soğanlı Botanik Parkı'nın yapılaşmaya açılacağı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Parkın mevcut dokusu muhafaza edilerek korunan alan 38 hektardan 40 hektara çıkarılmıştır. Yine parkın açıldığı günden beri var olan kullanım alanının durumu da değişmemiştir" denildi.

YILDA 400 BİN ZİYARETÇİ

1998 yılında açılan park 150 türde 8 bin ağaç, 27 çeşit gül, 76 tür çalı, 20 tür örtücü bitkiye ev sahipliği yapıyor. Yılda 400 bin kişinin ziyaret ettiği botanik parkında koşu yolları, spor alanları, bisiklet parkurları ve suni gölet de bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.