Hava Durumu

Bursa'yı şoke eden görüntüler üzerine Valilik harekete geçti!

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, Yıldırım'daki dansözlü yapılan iş yeri açılışı ve Gemlik sahilindeki köpük partisiyle ilgili işlem başlatıldığı ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2020 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2020 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'yı şoke eden görüntüler üzerine Valilik harekete geçti!

Bursa Valiliği'nden yapılan şu şekilde:

"06.07.2020 tarihinde sosyal paylaşım siteleri ve bazı haber sitelerine konu olan " Bursa'da İş Yeri Açılışı!  Herkes Korona Virüsü Unuttu " başlıklı habere istinaden yapılan araştırmada; olayın 05.07.2020 Cumartesi günü saat:17.30 sıralarında Yıldırım İlçemizde D.Ç. isimli iş yerinin açılışında meydana geldiği, sosyal mesafe kuralına uyulmadığı ve sosyal medyada görüntüleri bulunduğu tespit edilmiş, iş yeri sahibi İ.A. ve müzik grubunda bulunan 4 kişi hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282.maddesi gereğince idari işlem yapılmış, yine

"Bursa'da Sahildeki Köpük Partisinde Korona Unutuldu" başlıklı habere istinaden yapılan araştırmada; olayın 05.07.2020 Cumartesi günü saat:15.00 sıralarında Gemlik İlçemizin Kumsaz Mevkiinde faaliyet gösteren Ş.C. isimli iş yeri sorumluluğunda bulunan plaj kısmında meydana geldiği, köpük makinesinin işletmeye ait olduğu anlaşılmış, işletmeci S.Ş ve makineyi kullanan şahıs hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282.maddesi gereğince idari işlem yapılmış ve Türk Ceza Kanununun 195. maddesi gereğince gerekli adli işlem başlatılmıştır."

Söz konusu haberler:

Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi'ndeki bir çanta dükkanının açılış töreninde davul zurna çalınıp, dansöz oynatıldı. Dansözü görüp, müziğin sesini duyan çevredeki vatandaşlar ise iş yeri önünde kalabalık oluşturdu. Sosyal mesafe ve maske kuralının hiçe sayıldığı o görüntüler ise bir vatandaş tarafından kaydedildi.
Kısa sürede yayılan görüntü, sosyal medyada büyük tepkilere sebep oldu.

Gemlik Kumsaz'da köpük partisine katılanlar da yine büyük tepki çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.