Hava Durumu

Bursagaz'da yüzde 80 hissesi olan enerji devi Türkiye'den çıkıyor!

Bursagaz'da yüzde 80 oranında hisseye sahip Alman devi EWE AG çatısı altında konumlanan EWE Turkey Holding, 2007 yılında girdiği Türkiye enerji pazarından çıkmaya hazırlandığı belirtildi.  EWE Turkey'den boşalacak yere ise Azeri enerji devi SOCAR'ın geleceği kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2018 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2018 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursagaz'da yüzde 80 hissesi olan enerji devi Türkiye'den çıkıyor!

Bursagaz, Kayserigaz, EWE Enerji, Enervis ve Millenicom olmak üzere 5 iştiraki bulunan Alman şirket EWE AG çatısı altında konumlanan EWE Turkey Holding, Türkiye'deki varlıklarını satmak üzere yatırımcılarla yaptığı görüşmeleri hemen hemen tamamladı.

Habertürk'ün haberine göre Alman devine, Azeri devi SOCAR da talip oldu. SOCAR'ın en yakın rakibi son dönemde enerji alanında da yatırımları olan Kolin. Enerji kulislerinde, bu varlıklar için konuşulan tutar, 200-250 milyon dolar.

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi TANAP'ın da büyük hissedarı olan SOCAR'ın, Türkiye'de enerji sektöründe milyarlarca dolarlık yatırımı bulunuyor. SOCAR'ın İzmir'de inşaatı süren STAR Rafinerisi eylül ayında hizmete girecek.

SOCAR'ın talip olduğu EWE Enerji yıllık 2-2.5 milyar metreküplük doğalgaz tedarik hacmi ile Türkiye'nin en büyük özel toptan satış portföyünü yönetiyor. SOCAR'ın, piyasaya göre daha uygun fiyatlı bu gazın önemli bir bölümünü, STAR Rafineri'de kullanmayı planladığı belirtildi.

EWE, Bursagaz ve Kayserigaz'da yüzde 80 oranında hisseye sahip. Çalık Enerji'nin, Bursagaz ve Kayserigaz'da yüzde 10 payı bulunuyor. Kalan yüzde 10 hisseler de ilgili belediyelere ait.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.