Hava Durumu

Bursalı engelli vatandaştan vefa örneği

Bursa'nın Keles ilçesinde yıllar önce engelli olduktan sonra kendisine verilen tekerlekli sandalyeyi unutmayan vefa sahibi vatandaş, şimdi 5 adet tekerlekli sandalye bağışladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2017 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2017 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalı engelli vatandaştan vefa örneği

Bursa'da Daha önce elektrik tesisatçılığı yapan 62 yaşındaki Mustafa Şahin, 1982 yılında traktör kazası geçirirken, bu kazada 5 kişi öldü. Kötürüm kalan Mustafa Şahin, pazarlarda çerçilik (kadınların kullandığı incik boncuk satışı) yapmaya başladı. Zamanın Keles Kaymakamı Erhan Karakaya, 1989 yılında onu pazarda görüp, kendisine Sosyal Yardımlaşma Vakfı vasıtasıyla tekerlekli sandalye verdi. Bu tarihten sonra Mustafa Şahin, birçok derneğe ve vakfa üye oldu ve Bursa'ya taşındı. Emekli olan Şahin, gelir seviyesi biraz artınca kendini hayır işlerine adadı.

Mustafa Şahin, Keles Kaymakamlığı'na gelerek 5 adet tekerlekli sandalye bağışladı. Sandalyeler ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

O ZAMAN MUHTAÇ DURUMDAYDIM

Mustafa Şahin, "Bana tekerlekli sandalye verildiği zaman muhtaç durumdaydım. Çocuklarım, eşim, hepsi benim elime bakıyorlardı. Pazarlarda öte beri satarak aileme bakıyordum. Çocuklarımın eğitimi için kazanmak zorundaydım. Bir gün pazarda Kaymakam Erhan Karakaya beni görmüş. Kendini tanıtmadan benden bir şeyler aldı. Sonra benimle konuşmaya başladı. Durumumu öğrenince bana tekerlekli sandalye verdiler. Ben şimdi çocuklarımı okuttum. Emekli oldum. Bundan böyle benim gibi ihtiyaç sahiplerine yardım etmek istiyorum Bunun için Kaymakamımız Enes Aslantatar'dan yardım istedim. Sağ olsun beni anladı ve çok ilgilendi. Duygulu anlar yaşadık. Sevgi her engeli aşar" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.