Hava Durumu

Bursalı şehit binbaşının dev resmini astılar!

Fırat Kalkanı Harekâtı'nda terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Suriye'nin El Bab kentinin girişindeki Şeyh Akil Tepesi'ne Bursalı şehit Binbaşı Bülent Albayrak'ın fotoğrafı asıldı. El Bab halkı da eskiden 'Şeyh Akil' olarak adlandırdığı bölgeye 'Albayrak Tepesi' demeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2017 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2017 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalı şehit binbaşının dev resmini astılar!

Türk Silahlı Kuvvetleri geçen yıl 24 Ağustos'ta, Türkiye sınırının terör unsurlarından temizlenmesi amacıyla Fırat Kalkanı Harekâtı'nı başlattı ve Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nden Suriye'nin terör örgütü DEAŞ denetimindeki Cerablus kentine geçti. Aynı gün TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçleri Cerablus'ta kontrolü sağlayarak, sınır hattında ilerleyişini sürdürdü.

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

4 Eylül'de Rai ve 16 Ekim'de Dabık bölgelerini de temizleyerek iç kesimlere inen TSK ve ÖSO güçleri, 8 Aralık'ta DEAŞ'ın Rakka'nın ardından ikinci merkezi olan El Bab'a yönelik harekât başlattı. El Bab'ın batı girişinde DEAŞ kontrolünde bulunan yörede 'Şeyh Akil' ve 'Hastane Tepesi' olarak bilinen hakim noktanın ele geçirilmesi için harekete geçildi. Ancak, DEAŞ terör örgütü üyeleri şehre hakim konumdaki tepeyi vermemek için TSK ve ÖSO güçlerinin bulunduğu bölgeye bomba yüklü araç, canlı bomba, ağır silah ve roketlerle saldırdı.

EN ACI TARİH: 21 ARALIK 2016

Bölgede 3 ay boyunca süren şiddetli çatışmalarda en acı tarih en acı tarih ise 21 Aralık 2016 olarak kayıtlara geçti.  Tüm Türkiye'yi acıya boğan tarihte aralarında Şeyh Akil Tepesi'ni özgürleştirme operasyonu komutanı olan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli Bursalı Binbaşı Bülent Albayrak'ında bulunduğu16 asker şehit oldu.

KAHRAMANCA MÜCADELE

Tüm Türkiye'yi acıya boğan  haberlerin ardından devam eden şiddetli çatışmalar sonunda 8 Şubat günü Akil Tepesi DEAŞ'lı teröristlerin elinden alındı. Şehre hakim bölgede kontrolü sağlayan TSK'nın desteklediği ÖSO güçleri 24 Şubat tarihinde ise El Bab'da kontrolü tamamen sağladı.

GEÇİCİ ÜS KURULDU

El Bab'da patlayıcı temizliğinin yapılması ve güvenliğinin sağlanmasının ardından binlerce Suriyeli yeniden evlerine döndü. Şimdilerde eski günlerine dönmeye başlayan El Bab'ın girişindeki Şeyh Akil Tepesi'nin bulunduğu bölgeye ise TSK'nın geçici üssü kuruldu.

KAHRAMANA TEŞEKKÜR PANOSU

Suriyeliler ise 21 Aralık 2016 tarihinde 16 askerin şehit düştüğü tepenin bulunduğu bölgeye teşekkür panosu astı. Türkçe ve Arapça yazıların yer aldığı panoya da şehit düşen askerleri temsilen Şeyh Akil Tepesi'ni özgürleştirme operasyonu komutanı şehit Binbaşı Bülent Albayrak'ın fotoğrafı konularak teşekkür edildi. El Bab sakinleri ise geçmişte Şeyh Akil veya Hastane olarak adlandırdıkları tepeye ise kendi aralarında 'Albayrak Tepesi' demeye başladı.

EL BAB FATİHİ

El Bab'ın alınmasında en kritik nokta olan Akil Dağı destanını yazan Binbaşı Bülent Albayrak, orada şehit düşmüştü. Kendilerine özgürlüklerini veren El Bab halkı ise 'El Bab Fatihi' olarak gördükleri binbaşının anısına kentin dört bir yanını kahramanın posterleriyle donatmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.