Hava Durumu

Bursalı topluyor Afrikalı giyiyor!

İhtiyaç sahiplerine yardım amacıyla oluşturulan kullanılmış giysi kumbaralarının toplama işini yürüten özel şirketin, elde ettiği kıyafetlerin büyük kısmını Afrika ülkelerine sattığı öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2018 08:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2018 08:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalı topluyor Afrikalı giyiyor!

-İsmail Arslan-

Bursa'da, ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla toplanan kullanılmış giysilerin ranta kurban gittiği iddia ediliyor. Mudanya, İnegöl, İznik, Gemlik, Karacabey ve Osmangazi'nin yanı sıra, İstanbul, Antalya, Balıkesir ve Kütahya'da da belediyeler adına kullanılmış giysileri toplayan Dubai asıllı Team Tex şirketinin, yardımsever vatandaşlar tarafından fakir fukaraya ulaşması için bağışlanan giysilerin büyük bir bölümünü sattığı öne sürüldü. Belediyelerin, mahallelere kurduğu kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbaralarında biriken kıyafetleri ayıklayan Team Tex şirketinin, toplanan giysilerin küçük bir bölümünü ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere teslim ettiği, büyük bir kısmını ise Mersin Limanı üstünden Afrika ve Orta Doğu ülkelerine gönderdiği bildirildi.

DUBAİ TATİLİ

Belediyeler ve TeamTex arasında yapılan anlaşmaya göre, toplanan giysilerin yüzde 1'i belediyelere bırakılırken, yüzde 99'u ise şirkete kalıyor. Belediyeler kendilerine düşen payı ihtiyaç sahiplerine dağıtırken, adı geçen özel şirketin ise kilosu 0.75 ile 1 dolar arasında rakamlarla Afrika ülkelerine sattığı önü sürülüyor. Yabancı sermayeli şirketin, belediyelerdeki etkili isimlerle de 'yakın' ilişkiler kurduğu hatta kendilerine kolaylık sağlayan bazı isimleri Dubai'ye tatile götürdüğü iddia ediliyor.

'RANTA DAYALI'

Kullanılmış giysi kumbaralarıyla ilgili iddiaları gündeme taşıyan MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemil Aydın, "Bu kumbaralar yardımsever vatandaşlarımızın duygularını istismar eden bir araca dönüştürüldü. Bu sistem tamamen ranta dayalı. Osmangazi Belediyesi ile yabancı sermayeli TeamTex şirketi arasında yapılan sözleşmenin kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz. Osmangazi'de kaç adet toplama kumbarası vardır, kumbaralar kaç kilogram malzeme almaktadır, kaç gün arayla boşaltılmaktadır, toplanan malzemeler neye göre tasnif edilmekte ve toplanan giysilerin ne kadarı Osmangazi Belediyesi'ne bırakılmaktadır? Bu soruların acilen cevap bulması gerekmektedir" diye konuştu.

54 TON GİYSİ

Sosyal belediyecilik uygulaması olarak hayata geçirilen projenin özel bir şirket vasıtası ile ticari amaçlı kullanılmasının doğru olmadığını belirten Cemil Aydın, "Belediye ile yapılan anlaşma neticesinde belirli orandaki giysilerin belediyede kalıp artan giysilerin ticaret yolundan kazanca dönmesi, Osmangazi halkının yardımsever duygularının istismar edilmesidir. Çünkü halkımız bu gerçeği bilmemekte ve yardımlarını Osmangazi Belediye Başkanlığı ismi logosu taşıyan kumbaralara, direkt belediye hizmeti zannederek bırakmaktadır. Bu vesile ile ilk üç ayda toplanan giysi malzemesi 54 tondur. Bize göre Osmangazi Belediye Başkanlığı bu hayırlı hizmeti kendi imkânları ve kadroları ile vermelidir buna da gücü yeterlidir" dedi.

İHALEYE ÇIKIYOR

Atık giysileri toplama işi iye ilgili olarak Osmangazi Belediyesi'nin yeni bir ihale açtığını belirten Cemil Aydın, "Osmangazi Belediyesi atık giysilerin toplanmasıyla ilgili yarın yeniden ihaleye çıkacak. Bu ihale iptal edilmelidir. Osmangazi Belediyesi kendi imkânları ile bu işi yürütebilecek kabiliyettedir. Bakın söz konusu firma ile ilgili ortaya çıkan gerçeklerin ardından Gürsü ve Antalya'nın Muratpaşa belediyeleri sözleşmelerini feshetmiştir. Osmangazi Belediyesi de yeniden ihaleye çıkmayarak bu hatadan dönmelidir" diye konuştu.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.