Hava Durumu

Bursalılar dikkat! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, cuma günü sabah saatlerinden itibaren Bursa, İstanbul, Kocaeli ve Yalova'da kuvvetli sağanak beklendiğini, yağışla birlikte fırtınanın da etkili olacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2019 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2019 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalılar dikkat! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor...

Cuma günü sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa'da kuvvetli yağışla beraber fırtına beklendiği açıklandı. 

Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre yarın (Cuma) sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu başta olmak üzere Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'de yer yer sağanak yağış bekleniyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz'in yüksekleri ile İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa'da çevrelerinde yer yer kuvvetli fırtına beklenirken çatı uçası, soba zehirlenmesi konusunda uyarılarda bulunuldu. 

Yağış saat 06.00 ile 15.00 arasında etkili olacak. 

SU BASKINLARINA DİKKAT

Beklenen sağanak yağış nedeniyle ulaşımda aksama, su baskını, yıldırım gibi hadiseler de meydana gelebilir. 

Meteoroloji'den yapılan açıklamada,

''Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışla birlikte rüzgarın da güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağış ve rüzgarın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' denildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.