Hava Durumu

Bursalılar merak ediyor! Yağmur etkisini sürdürecek mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara bölgesinde kuvvetli yağışın etkili olacağını açıkladı. Peki Bursa'da hava durumu nasıl seyredecek?

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2021 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2021 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalılar merak ediyor! Yağmur etkisini sürdürecek mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısının aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Trakya ile Çanakkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bu akşam saatlerinde Trakya ile Çanakkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun Doğusunun yüksekleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, ağaç veya direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölge geneli ile bugün güneyinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Trakya ile Çanakkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı bekleniyor. Rüzgarın; bu akşam bölgenin güneydoğu kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Bursa'da önümüzdeki 5 gün boyunca hava durumu nasıl olacak?

Bugün etkili olacak gök gürültülü sağanak yağışın yarın da etkisini sürdürmesi tahmin ediliyor.

Perşembe ve Cuma yağmur beklenmezken, hafta sonu yine kentin yağmurun etkisi altında olacağı öngörülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.