Hava Durumu

Bursalıları canından bezdirdi! Kampanyaya büyük destek

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde "Düğün ve eğlencelerde silaha son verelim" kampanyasına vatandaşlar büyük destek verdi. Jandarma Komutanı Yüzbaşı Burak Dural, silahın eğlence aracı olmadığına vurgu yapıp, kampanya için Bursalılardan olumlu dönüşler aldıklarını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2018 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2018 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalıları canından bezdirdi! Kampanyaya büyük destek

Jandarma Komutanlığındaki toplantıya Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Emniyet Müdürü Ümit Güner, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Burak Dural ve muhtarlar katıldı.

Dural, "Biz düğün ve eğlencelerde artık silah atılmasını istemiyoruz. Bu tepkiyi de vatandaşlarımızdan aldık. Bunun üzerine bir proje başlattık. Silahın gerektiği yer ve zamanda kullanılacak bir araç olduğunu, bunun bir eğlence aracı olmadığını vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Bunu ön plana çıkarmak için çıktığımız bu yolda tüm şehirden olumlu dönüşler aldık. Halkımız bu proje için de bizlere ihbarda bulundu. Anında müdahele ederek bir can kaybı yaşanmasının önüne geçtik. Çok şükür bugüne kadar bir olay yaşamadık" diye konuştu. 

Kaymakam Setitoğlu, "Silaha hayır projesi kapsamında yaklaşık 1,5 yıldır bu uygulamanın içindeyiz. Yenişehri'de kırsal bölgelerde özellikle düğün ve cemiyetlerde silah ciddi bir biçimde kullanılmaktaydı. Biz bunun önüne geçmek için önleyici kolluk hizmetleri adına yaptığımız bu projeyle bugüne kadar çok mesafe kaydettik" dedi. 

Başkan Çelik ise, "İlçe halkıma hassasiyetleri için çok teşekkür ediyorum" dedi. 

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İnegöl ilçesinde bir kişinin hayatını kaybettiği düğünde magandaların silahları ateşlediği o anlar, kameralara işte böyle yansımıştı.  Düğün magandalarının ateşlediği makineli tüfek ve tabancaların sesi zurnanın sesini bile bastırmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.