Hava Durumu

Bursalıları gözyaşlarına boğan soru: '15 bin 55 sayısı sizce ne ifade ediyor?'

Bursa'da vatandaşlara "15 bin 055 sayısı sizce ne ifade ediyor" sorusu soruldu. Birbirinden farklı cevaplar veren vatandaşlar, 15 bin 055 sayısının 26 Ağustos ile 30 Ağustos tarihleri arasında, Türk Milletini bağımsızlığa kavuşturan Kurtuluş Savaşı sırasında canını feda eden kahraman şehitlerin sayısı olduğunu öğrendiklerinde gözyaşlarını tutamadı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2020 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2020 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursalıları gözyaşlarına boğan soru: '15 bin 55 sayısı sizce ne ifade ediyor?'

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir video paylaştı. Paylaşılan videoda hem izleyenler hem de kayıt altına alınan kişiler, duygu dolu anlar yaşadı. Bursa'nın çeşitli mekanlarında vatandaşlara yöneltilen '15 bin 55 sayısı size neyi ifade ediyor' sorusuna verilen cevapların hiç biri doğru çıkmadı.


Bursa'nın farklı bölgelerindeki billboardlara da asılan bu sayıya birbirinden farklı cevaplar verildi. Kimi bir şehrin ilçe sayı, kimi doğalgaz metreküpü, kimi gündemdeki virüs ile alakalı olabileceğini, kimi ise hiçbir fikrinin olmadığını iletti. Soruyu yöneltenin 15 bin 55 sayısının, 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta sona eren Kurtuluş Savaşı'ndaki şehitler olduğunu öğrenince vatandaşların yüzlerindeki ifade değişti.


Kimi inanmak istemedi kimi ise gözyaşlarına hakim olamadı. Bursalılar kendilerini topladıklarında ise "Onlar da, anne baba olacaklardı. Onların da hayali vardı. Onların bir ailesi annesi babası vardı. Bir de onların yaşadıkları. Allah onlardan razı olsun. Onlar şehit olduğu için biz rahat yaşıyoruz. Onların sayesinde dimdik ayakta duruyoruz" diye duygularını dile getirdi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Alinur Aktaş'ın sosyal medya hesaplarından paylaşılan bu video kısa sürede izlenme rekoru kırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.