Hava Durumu

Bursaspor 160 gün sonra galibiyetle tanıştı: 'VAR'ı da yendik'

Hak ettikleri bir galibiyeti aldıklarını belirten Aytaç Kara, "Bu maçın bir tek özeti var. Takım olarak VAR'ı da yendik" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2018 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2018 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor 160 gün sonra galibiyetle tanıştı: 'VAR'ı da yendik'

Cemal EKENTOK

Bursaspor 160 günlük galibiyet özlemini Ankaragücü'nü 1-0 yenerek dindirirken, iki golleri yine VAR sistemi sonucunda iptal edildi. Yeşil beyazlılarda ön libero olarak görev yapan Aytaç Kara,  Batman'da şehit düşen 8 Mehmetçik'le ilgili "Türk milletinin başı sağ olsun, Allah kederli ailelerine sabır versin. Gerçekten Türk milleti olarak çok üzgünüz" dedi. Hayatın devam ettiğine dikkat çeken Aytaç Kara, ligin ilk haftasında bugüne kadar galibiyeti hak edecek oyun oynadıklarının altını çizerek şunları söyledi:

3 PUANI HAK ETTİK

"Galibiyet alacak oyunlar oynadık. Ancak bu haftaya nasip oldu. Çok şükür, bu galibiyete hepimizin ihtiyacı vardı. Arkadaşlarımızla maç öncesi konuştuğumuzda iyi oyun değil, galibiyet almanın zamanı geldi demiştik. Tamam çok iyi oynamadık. Ancak iyi mücadele ettik. Hak ettiğimiz galibiyeti aldık. Şöyle de söyleyebilirim, artık VAR'ı da yendik. Hani  hep söylenir ya, 'rakibini de ,hakemi de yeneceksin' diyerek diyorlar ya bugün biz bunu başardık."

HEREKESE TEŞEKKÜR

"Ben ve takım arkadaşlarımızla birlikte gerçekten bugün VAR'ı da yendik. Onu da yenmeyi başardık. Bu nedenle mutluluğumuz büyük. Takım arkadaşlarımı, bizleri destekleyen hem Bursaspor hem de Ankaragücü taraftarlarına teşekkür ediyorum. Bu galibiyetimiz tabii ki çok güzel. Sadece bir maç kazandık. Henüz bir şey başarmadık. Lig uzun bir maraton. Ligin sonunda biz takım olarak iyi bir yere gelmek istiyoruz. Bunu başaracağız."

"ÖNEMLİ OLAN KAZANMAK"

Bursaspor'a 3 puanı getiren golü atan Umut Meraş, "Önemli olan kimin atacağı değil, kazanmaktı" dedi.

Bursaspor'un MKE Ankaragücü'nü yendiği karşılaşmada takımın ilk golünü Atan Umut Meraş, maç sonu mütevazi açıklamalar yaptı. Umut Meraş, "Golü benim atmam, başka arkadaşımın atması önemli değil. Hatta kalecimiz Okan da atsa olurdu. Önemli olan bugün burada galip gelmekti. Haftalardır çok iyi oynuyorduk, Sivas maçı hariç. Çok güzel bir atmosferde, çok iyi mücadele ederek müthiş bir galibiyet aldık" diyerek şöyle devam etti:

"Bu başlangıç. Milli maç arasından sonra deplasmanda Galatasaray ile oynayacağız. İnşallah onu da kazanarak bu çıkışımızı sürdürmek seri yakalamak istiyoruz. Ramazan kardeşim çok güzel orta kesti. Top gelirken kaleciye baktım. Biraz öndeydi. Aşırtma olarak vurayım dedim. Allah yardım etti top çok güzel yere gitti. Çok mutluyum. Güzel bir galibiyet oldu. Biz haftalardır VAR'a takılıyoruz. Gol atıyoruz ya ofsayt oluyor, ya da el çıkıyor. 2 golümüzde  VAR'a takıldık. Bu sistem Bursaspor'a yaramadı."

ABİLERİMİN DESTEĞİYLE...

Bu sezon ilk kez ilk on birde sahaya çıkan Ramazan Keskin, "Tabelada ismimi görünce heyecanlandım. Abilerimin desteğiyle onu atlattım" dedi.

Bursaspor alt yapısından yetişen ve bu sezon ilk kez ilk on bire girmeyi başaran genç oyuncu Ramazan Keskin, kadroda kendi ismini gördügğü zaman çok heyecanlandığını söyledi. İlk maçında gol asistini de yapan Ramazan Keskin, "Haftalardır iyi hazırlandık. Takım olarak galibiyete ihtiyacımız vardı. Sonunda bu galibiyeti aldık çok mutluyuz" rdiyerek şöyle devam etti:

HEYECANIMI YENDİM

"Benimde Süper Lig'deki ilk maçım. İlk maçında ilk asistimi yaptım. Tabiki çok mutluyum. Bundan sonrada devam gelir. İl onbirde olduğumu duyunca heyecanlandım. Hafta içi oynayacağım belli değildi. Kadroyu görünce heyecanlandım. Abilerim sağ olsun, saha içinde bana sahip çıktılar. O heyecanımı yendim. Sonraki haftalarda olup olmayacağıma Samet Hocamız karar verecek. Bizde ona uyacağız."

 "VAR BENİ YORUYOR"

Bursaspor'un bu sezon en şanssız isimlerinin başında yeşil beyazlıların Senagalli oyuncusu Diafro Sakho geliyor. Bu güne kadar 3 kez VAR'a takıman ve golü iptal edilen Sakho, "Bugün kazanmanın iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü kafamızı rahatlattı. Bu şekilde çalışmaya devam edip galibiyetleri seri haline getirmeye çalışacağız. Bugün de taraftarlarımızın bugün gerçekten çok büyük desteği oldu. Bize itici güç oldular" diyerek şöyle devam etti:

BİZE CEZA OLUYOR

"VAR'la ilgili artık konuşmak istiyorum. Beni yormaya başladı. Bununla birlikte iptal edilen üçüncü golüm oldu. Sanki hakemler Bursa'nın gollerinden sonra bana daha çok vakit geçiriyormuş gibi geldi. Bu da beni yoruyor. Başka şeylerinde olması gerekiyor. Sadece bize ceza kesiyormuş gibi olmaya başladılar. Ya direkt olarak bir karar çıksın, ya da öncesinde çıksın. 5 dakika sonra kararın çıkması gerçekten yorucu."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.