Hava Durumu

Bursaspor, Altay'ın karşısına çıkıyor!

Sezona 6'da 4 yaparak başlayan ve 2. basamağa kurulan Bursaspor bugün Menemen Şehir Stadyumu'nda Altay'a konuk olacak.  Saat 19:00'da başlayacak karşılaşma beIN Max 1'den naklen yayınlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2019 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2019 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor, Altay'ın karşısına çıkıyor!

Ali ŞAHİN

TFF 1. Lig'deki ilk 6 haftayı 4 galibiyetle kapatan Bursaspor 7. maçında Altay'a konuk olacak. İzmir Menemen Şehir Stadyumu'nda oynanacak zorlu mücadele saat 19:00'da başlayacak. Lige beklentilerin üzerinde başlayan ve sadece Fatih Karagümrük ve Adana Demir önünde boynunu büken Yeşil Beyazlılar 6. haftaya 12 puanla 2. Basamakta başladı. Altay ise topladığı 9 puanla 10. Sırada yer aldı.

DÜDÜK MUSTAFA ÖĞRETMENOĞLU'NDA

Menemen Stadyumunun kapasitesi gereği sadece 215 Yeşil Beyazlı taraftarın tribünde olabileceği karşılaşmayı tecrübeli hakem Mustafa Öğretmenoğlu yönetecek. Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre maçta Öğretmenoğlu'nun yardımcılıklarını Orkun Aktaş ve Mehmet Ali Akkor yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Şeref Taştan olacak.

8. KEZ BURSA MAÇINDA

Karşılaşmanın hakemi Mustafa Öğretmenolu bu mücadele ile birlikte 8. Kez Bursaspor maçında düdük çalacak. 6'sı deplasmanda olmak üzere Öğretmenoğlu idaresindeki 7 maçta 3 galibiyet alan Bursaspor 3 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı. Öğretmenoğlu bugüne kadar 10 kez de İzmir ekibinin maçını yönetti. Altay bu maçlarda 4 galibiyet, 4 yenilgi ve 2 beraberlik yaşadı.

9 PUAN TOPLADILAR

Yeni sezona sahasındaki Ümraniye yenilgisi ile başlayan Altay ardından İstanbulspor'la deplasmanda berabere kaldı. Ligin 3. Haftasında Balıkesirspor'u, 4. haftasında da Boluspor'u deviren İzmir ekibi son 2 maçında ise Keçiorengücü ve Adanaspor ile berabere kaldı. İzmir ekibi ilk 6 haftada 9 gol atarken, 8 gol yedi. Konuk ekip ise 6 maçtan 2 yenilgi ve 4 galibiyet çıkarmayı başardı. Bursaspor 6 haftada 10 kez fileleri havalandırırken kalesindeki 9 gole engel olamadı.

74. RANDEVU

Menemen'de oynanacak karşılaşma iki ekip tarihindeki 74. Randevu olacak. Bursaspor ve Altay arasında bugüne kadar oynanan 73 maçta Yeşil Beyazlılar 31 kez kazanan taraf olurken İzmir ekibi 25 maçta güldü. İki takım arasındaki 17 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. İki takım arasında İzmir'de oynanan 36 maçta ise ev sahibi takımın üstünlüğü göze çarptı. Altay sahasında 18 kez Bursaspor'u yenirken 10 maç da berabere bitti. Bursaspor ise deplasmanda sadece 8 kez kazanabildi.

2006'DAN SONRA İLK KEZ

Bursaspor ve Altay 2 sezondur hazırlık karşılaşmalarında birbirine rakip olsa da son resmi maçlarını 2012-2013 sezonunda Türkiye Kuphası'nda oynadılar. İzmir'de oynanan maçın 81. Dakikasında N'diaye ve 90. Dakikasında Batalla ile 2 gol bulan Bursaspor karşılaşmayı 2-0 kazanmıştı. İki takım arasındaki son lig maçı ise 10 nisan 2006'da Bursa'da oynandı. Bursaspor'un şampiyon olarak Süper Lig'e yükseldiği sezonda oynanan 1. Lig maçını Altay 2-1 kazanmıştı. O sezonin ilk yarısındaki maçı da Bursaspor 1-0'lık zaferle geçmişti.

KOŞUKAVAK ÜSTÜN

İki takımın teknik direktörleri Sait Karafırtınalar ve Yalçın Koşukavak bugüne kadar 3 kez birbirine rakip oldu. 2017-2018 sezonunda Yalçın KOşukavak'ın İstanbulspor'u Sait Karafırtınalar yönetimindeki Manisaspor'u 2-1 yendi. Sait hoca daha sonra Boluspor'la anlaşsa da iki hocanın 3 ay sonra gerçekleşen 2. randevusunda gülen 1-0 ile İstanbulspor oldu. O sezonun 2. Yarısında oynanan maçta ise  Karafırtınalar'ın Boluspor'u İstanbulspor'u 3-1'le geçmeyi başarmıştı.

3 İSME DİKKAT

İzmir ekibinde takımın gol yükünü 3 isim çekti. Geçen sezonun TFF 1. Lig gol kralı Marco Paixao 6 maçta yalnızca 2 kez fileleri havalandırdı. Altay'da ayrıca Leandro Kappel de 2 kez fileleri havalandırdı. Takımın en golcü ismi ise 3 kez fileleri havalandıran Anton Putsila oldu. Bursaspor'da kalan maçlarda çok farklı isimler gol sevinci yaşarken 2'şer golle Emirhan ve Kubilat takımın en skorerleri oldu.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.