Hava Durumu

Bursaspor'da parola: Zafer!

Adanaspor'la berabere kalıp sezonu 1 puanla açan Bursaspor bugün BB Erzurumspor'a konuk olacak. Timsah, daha önce deplasmanda hiç puan alamadığı rakibi karşısında bir ilki kovalayacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2021 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2021 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor'da parola: Zafer!

Ali Şahin

TFF 1. Lig'e 'mutlak Süper Lig' parolasıyla başlayan ve ilk maçında Adanaspor'la 1-1 berabere kalan Bursaspor bugün ikinci maçına çıkacak. Yeşil Beyazlılar ligin 2. haftasında BB Erzurumspor ile karşılaşacak. İki takımın da zafer için sahada olacağı ve Kazım Karabekir Stadyumu'nda oynanacak mücadele yarın saat 19.15'te başlayacak. Zorlu karşılaşma TRT Spor'dan da naklen yayınlanacak.

DÜDÜK BİLGİÇ'TE

1 yıllık aranın ardından yeniden karşılaşacak iki ekip arasındaki zorlu 90 dakikayı hakem Kutluhan Bilgiç yönetecek. Merkez Hakim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre maçta Bilgiç'in yardımcılıklarını Gökhan Memişoğlu ve Hasan Hüseyin Tetik yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Sinan Özcan olacak.

6. KEZ YÖNETECEK

Maçın hakemi Kutluhan Bilgiç bugün 6. kez Bursaspor maçı yönetecek. Deneyimli hakemin daha önce yönettiği 5 maça çıkan Bursaspor bu mücadelelerde 2 galibiyet ve 3 yenilgi yaşadı. Bilgiç BB Erzurumspor'un ise 7 maçını yönetti. Mavi Beyazlılar bu maçlarda 3 galibiyet ve 4 yenilgi yaşadı.

REKABET YENİ

Bursaspor ve BB Erzurumspor, 2018-2019 sezonunda tarihlerinin ilk maçına çıktı. Erzurum ekibinin tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıktığı sezonda oynanan ilk maçları ev sahipleri kazandı. O sezon birlikte küme düşen iki ekip 2019/2020 sezonunda ise hem TFF 1. Lig hem de Türkiye Kupası'nda karşılaştı. O mücadelelerde de kazanan taraf ev sahipleri olurken Türkiye Kupasında gol farkıyla Erzurum ekibi turladı.

EV SAHİPLERİ KAZANDI

İki kulüp bugüne kadar tarihlerinde 6 kez birbirine rakip oldu ve aralarındaki maçları hep ev sahibi takım kazandı. Rekabette Bursaspor da Erzurumspor da 3'er galibiyet aldı. Bursaspor ve BB Erzurumspor arasındaki maçlarda beraberlik sonucu çıkmadı. Yeşil Beyazlılar bugünkü maçtan puan ya da puanlar alırsa rakibine karşı bir ilki başarmış olacak.

HOCA BELİRSİZ

Bursaspor'da bu kritik mücadele öncesinde teknik direktör belirsizliği yaşanıyor. Mustafa Er'in sürpriz bir kararla Adanaspor maçının ardından istifa etmesiyle başlayan süreçte Yeşil Beyazlı yönetim henüz bir teknik direktörle anlaşma sağlamadı. Bursaspor'un karşılaşmaya U19 antrenörü Ali Aköz yönetiminde çıkması bekleniyor.

4 LİSANS DAHA ÇIKTI

Transfer tahtasını açmayı başardıktan sonra üst üste transferler yapan Bursaspor, Adanaspor maçında Erhan, İsmail Yüksek, Ofosu, Matavz ve Luka Capan'a görev vermişti. Bu 5 isim de ilk kez Yeşil Beyazlı formayı terletti. Adana maçında kadroda olmasına karşın Ufuk Budak süre alamadı. Erzurum maçı öncesi bu isimleri ilave olarak Chirstobal Jorquera, Hasan Ayaroğlu, Massimo Bruno ve Uğur Kaan Yıldız'ın da lisansı çıkarıldı. Bu 4 isim de hocanın şans vermesi halinde bugünkü maçta sahaya çıkabilecek.

ERZURUM KAYIP

Geçen sene Süper Lig'den düşen BB Erzurumspor bu yıla iyi başlayamadı. Oynadığı 3 hazırlık maçında Antalyaspor'a 2, Konyaspor'a da 1 kez yenilen Mavi Beyazlılar TFF 1. Lig'in ilk haftasında da puan bulamadı. BB Erzurumspor sezon açılışını yaptığı Menemenspor deplasmanından 2-0'lık yenilgiyle ayrıldı.

TRANSFERDE GEÇ KALDI

Erkan Sözeri yönetiminde yeni sezona başlayan BB Erzurumspor kadro yapılanmasında da geç kaldı. Kadrosunda sadece 2 yabancısı kalan Mavi Beyazlılar kadro güçlendirme çalışmalarına yeni başladı. Eren Tozlu'yu transfer eden Erzurum ekibi'nin Fransa Ligue 1 ekibi Lens'ten Jules Keita ile anlaştığı da konuşuluyor.

KADROLARI YAŞLI

Bursaspor 14,30 milyon avroluk değeriyle bu sezon TFF 1. Lig'in en değerli kadrosunu kurmayı başardı. Yeşil Beyazlılar 23,8 yaş ortalamasıyla da ligin en genç 4. ekibi oldu. 5,15 milyon avroluk değeri ile ligin bu alandaki en düşük kadro maliyetine sahip 5. Ekibi olan BB Erzurumspor ayrıca 28,1 yaş ortalaması ile organizasyondaki en yaşlı 3. Ekip konumunda.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.