Hava Durumu

Bursaspor'dan gol yağmuru

Ligin 10. Haftasında Antalyaspor'u konuk eden Bursaspor baştan sona üstün oynadığı maçı Agu, Aziz, Kembo ve Batalla'nın golleriyle 4-0 kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2017 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2017 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor'dan gol yağmuru

Ali ŞAHİN

Süper Lig'in ilk 9 haftasına 13 puanla 8. sırada tamamlan Bursaspor 10. maçında zor günler geçiren Antalyaspor'u konuk etti. Özellikle Bursa'da oynadığı maçlardaki performansıyla göz dolduran yeşil beyazlılar zorlu mücadeleye Harun, Ertuğrul, Ekong, Titi, Aziz, Barış, Badu, Agu, Batalla, Kembo, Stancu on biri ile başladı.

BURSASPOR HIZLI BAŞLADI

Karşılaşmanın başlama vuruşuyla taraftar desteğini akransına alan Bursaspor henüz 4. dakikada gole çok yaklaştı. Bu dakikada Batalla'nın savunma arkasına gönderdiği yüksek topu ceza alanı yayı üzerinde kontrol eden Badu'nun şutunu kaleci Boffin güçlükle çıkardı. 8. dakikada gelişen Bursaspor kontratağında Sakıb Aytaç ceza alanında kritik bir müdahale yaparak pozisyonu uzaklaştırdı. 10. dakikada gelişen Antalyaspor atağında yerden ceza alanına gönderilen ortayı Ekong uzaklaştırdı.

BOFFIN KURTARDI

Antalyaspor zaman zaman etkili olmaya çalışırken 14. Dakikada Bursaspor savunması arkasına atılan topa Maicon hareketlendi ancak tehlikeyi sezen Harun, kalesinden çıktı ve rakibinden önce topa sahip oldu. Yeşil Beyazlılar 19. dakikada adeta golün kıyısından döndü. Bu pozisyonda Emmanuel Badu ceza alanına girdi ve rakibinden sıyrıldıktan sonra soldan altı pas içine ortasını yaptı. Kaleci Boffin'in müdahale edemediği topu Diego Angelo son anda uzaklaştırdı.

AGU ATTI

Bursaspor Agu ile 24. dakikada bir kez daha etkili gelse de başarılı olamadı. Jires Kembo'nun  sol kanatta iki rakibini ekarte ettikten sonra içeri çevirdiği ortaya altı pas üzerinden kafa vuran Agu'nun şutu az farkla dışarı çıktı. Bu dakikadan sonra iki takım da gol için yüklense de savunmalar gole izin vermedi. 37. dakikada Bursaspor korner kazanırken atışı kullanan batalla'nın ortasına iyi yükselen agu takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının son dakikasında Sandro Jires kembo'ya yaptığı müdahalenin ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı. İlk yarının uzatma dakikalarında başka gol olmadı ve takımlar soyunma odasına 1-0 Bursaspor üstünlüğü ile gitti.

AZİZ'DEN MUHTEŞEM GOL

Karşılaşmanın 2. yarısına Bursaspor adeta golle başladı. 46. Dakikada Batalla'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza alanı dışına sarkan topa Aziz Behich harika bir vuruş yaparak jeneriklik bir gole imza attı. 48'de ise  Hızlı gelişen Bursaspor atağında Stancu'nun şutunu kaleci Boffin zorlanmadan kontrol etti. Antalyaspor  60. Dakikada Samuel Eto'o ile etkili olmaya çalışsa da Ekong Kamerunlu'ya gol izni vermedi ve pozisyonu uzaklaştırdı.

DENİZ KAÇIRDI

65. Dakikada Akdeniz ekibi maçtaki en net pozisyonunu yakaladı. Antalyaspor'un sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına Titi ters bir dokunuş yaptı. Seken topu takip eden Deniz Kadah altı pas içinde iki rakibinin arasından dokunsa da meşin yuvarlak az farka dışarı çıktı. Bu pozisyondan bir dakika sonra bu kaez Bursaspor etkili geldi. Batalla'nın pası ile sağ çaprazda kaleci ile karşı kaşıya kalan Jires Kembo, rakibine rağmen şutunu çıkardı ancak çerçeveyi tutturamadı.

HARUN BAŞARILI

İki takımında karşılıklı pozisyonlar ürettiği anlarda Bursaspor'u rahatlatan gol geldi. 70. Dakikada sağ kanattan Stancu'nun ortasını penaltı noktasının sağında kontrol eden ​Jires Kembo'nun plase vuruşu yakın direk dibinden ağlarla bulutu. (3-0) 73'te sağ kanattan Antalyaspor'un kullandığı köşe vuruşuna penaltı noktasında Diego Angelo kafa vuruşa da Harun Tekin güçlükle kornere çeldi. Antalyaspor 78'de bir kez daha etkili gelirken Bursaspor file bekçisi Harun Tekin bu kez Eto'o'ya gol izni vermedi.

KAPTAN BİTİRDİ

Mücadelenin son anlarında tempo iyece düşerken maçın skorunu belirleyen gol 90. Dakikada geldi. Bu dakikada Stancu'nun ceza alanı dışından yaptığı sert şut savunmadan sekti ve boş pozisyondaki Pablo Martín Batalla'nın önünde kaldı. Arjantinli yıldız poş pozisyonda hata yapmadı ve maçın skorunu ilan etti. (4-0) Ligde en çok Bursaspor'a karşı gol atan Antalyaspor'un yıldızı Eto'o karşılaşmayı boş geçerken takımı da kötü gidişini sürdürdü. Bu galibiyetle puanını 16'ya çıkaran Yeşil Beyazlılar üst sıralardaki takımların puan kaybettiği haftada büyük bir avantaj elde ederken iç sahada oynadığı 5. Maçında 4. zaferini kazandı.   

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.