Hava Durumu

Bursaspor deplasmanda İstanbulspor'u mağlup etti

Bursaspor, TFF 1. Lig'in 9. haftasında İstanbulspor'a konuk oldu. Yeşil Beyazlılar, Sarı Siyahlı rakibini 2-1 mağlup etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2019 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2019 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor deplasmanda İstanbulspor'u mağlup etti

Ali ŞAHİN

Yeniden Süper Lig'e yükselmenin hesaplarını yapan Bursaspor TFF 1. Lig'in 9. haftasında 5 maçtır sahasında yenilmeyen İstanbulspor'a konuk oldu. Karşılaşmaya etkili başlayan taraf ev sahibi ekip olurken ilk isabetli şut da 5. Dakikada Eslem ile İstanbulspor'dan geldi. Özellikle Diouf ile etkili gelen İstanbul ekibi bu bölümde Bursaspor savunmasını aşamadı. Karşılaşmanın 20. Dakikasında etkili gelen İstanbulspor atağında Diouf'un etkili vuruşu üst direkten sekerek oyun alanına geri döndü.

ÇAĞLAR DEVLEŞTİ

Karşılaşmada Bursaspor ilk etkili pozisyonunu geliştirmek üzereyken İstanbulspor savunması Yeşil Beyazlılar'ı faulle durdurdu. 23. Dakikada etkili noktadan Bursaspor'un kazandığı serbest vuruş barajda kaldı. İki takımında karşılıklı gol aradığı anlarda İstanbulspor sağ kanattan etkili geldi. Ceza sahasına doğru yapılan ortaya Aykut eli ile müdahale edince hakem Kadir Sağlam penaltıya hükmetti. Atışı kullanmak için 31. Dakikada beyaz noktaya gelen İbrahim Yılmaz kaleci Çağlar Şahin Akbaba'yı geçemedi.

AYKUT ATTI

Çağlar'ın kurtardığı penaltıdan sonra takım olarak daha iyi hücum etmeye başlayan Bursaspor aradığı golü de çok geçmeden buldu. Karşılaşmanın 39. Dakikasında sol kanattan kazanılan serbest vuruştu Özer'in ceza sahası içine yaptığı ortaya iyi vuran Aykut Bursaspor'u 1-0 öne geçirdi.

KIRMIZI KART ÇIKTI

Golden 1 dakika sonra İstanbulspor atağa kalkerken Bursaspor topu kaptı. Pozisyonun devamında rakip savunmanın arkasına sarkan Kubilay Ali Aytemur tarafından düşürülünce hakem İstanbulsporlu oyuncuya ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi. İstanbulspor'un 10 kişi kalması ve skor üstünlüğünü de motivasyonuyla daha iyi hücum etmeye başlayan Bursaspor rakip kaleyi ablukaya alsa da başka gol bulamadı ve takımlar soyunma odasına 1-0 Yeşil Beyazlılar'ın üstünlüğü ile gitti.

ÖZER'DER 2. ASİST

Maçın 2. yarısına da üst üste ataklarla başlayan taraf İstanbulspor olsa da ilk önemli atak Bursaspor'dan geldi. 49'da hızlı çıkan Yeşil Beyazlılar'da Emirhan'ın pasında topla buluşan Kubilay karşı karşıya pozisyonda kaleciyi geçemedi. Bu ataktan 1 dakika sonra Bursaspor bu kez sol kanattan etkili geldi. Özer Hurmacı'nın sol kanattan ceza yayına gönderdiği topa gelişine düzgün bir vuruş yapan Recep Aydın skoru 2-0'a taşıdı ve takımına rahat bir nefes aldırdı.  

 

BERKAY'IN GOLÜ YETMEDİ

Skorun 2-0'a gelmesinin ardından Bursaspor daha kontrollü bir oyun sergilerken İstanbulspor akınları da Yeşil Beyazlılar'ın savunmasına takıldı. Maçın son anlarına doğru 1 kişi eksik olmanın verdiği yorgunlukla İstanbul ekibinin temposu düşerken Bursaspor'da rakibine ayak uydurdu. Karşılaşmanın 90+4. Dakikasında gelişen İstanbulspor atağında topu son olarak önünde Bulan Berkay farkı 1'e indirse de golü puan için yetmedi ve karşılaşma Timsah'ın 2-1 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.