Hava Durumu

Bursaspor deplasmanda yıkıldı!

Erzurum deplasmanında 2-0'lık yenilgiyle dönen şampiyon apoletli Bursaspor, 17. sıraya gerilerken ligde kalma umutları da iyice azaldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2019 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2019 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor deplasmanda yıkıldı!

-Ali ŞAHİN-

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Bursaspor, BB Erzurumspor'a konuk oldu. Düşme hattını yakından ilgilendiren maç, dolu tribünler önünde oynandı. Maçın 3. dakikasında Yusuf Erdoğan bir anda topu önüne alıp ceza alanına yönelirken Kanstrup'un müdahalesi ile ceza sahasına girerken gerisinde yerde kaldı. Atışı kullanan Aytaç baraja takılırken seken topu tamamlayan Shehu'ya savunma izin vermedi. Pozisyonun devamında kullanılan kornerde Erzurum savunmasının  ters bir vuruşunu Sehic çizgi üzerinde tokatladı.

SESSİZ İLK YARI

Maça oldukça etkili başlayan Bursaspor rakip kalede gol ararken savunmasında boşluk vermeye başladı. 11. dakikada Erzurumspor tehlikeli gelirken kalesinin zamanında terk eden Okan gole izin vermedi. 15'te Badji kaleyi yoklasa da top az farkla auta gitti. İlk yarım saatte baskılı oynayan taraf Bursaspor olsa da gol sesi çıkmadı. 33. dakikada Okan Kocuk, Eduok'un pozisyonunu engellemek isterken başından yaralandı.

Genç kalecinin başına bandaj uygulanırken 40. dakikadan sonra Erzurumspor tehlikeli pozisyonlar bulsa da gol atamadı. Kalan sürede iki takım da gol girişimlerinden sonuç alamayınca ilk yarı 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

TOP KAYBI ARTTI

Maçın ikinci yarısına Bursaspor önde basarak başladı. BB Erzurumspor'a prese presle karşılık verince orta alanda sıkışan oyun top kayıplarını tetikledi. Devrenin ilk pozisyonunu Bursaspor geliştirdi. 50. Dakikada rakip yarı sahanın ortasından kullanılan serbest vuruşta topa yükselen Ertuğrul'un kafası yandan dışarı çıktı. Oyun bir süre orta alana sıkıştıktan sonra BB Erzurumspor tehlikeli olmaya başladı.

POZİSYONLAR KAÇTI

Maçın 55. Dakikasından sonra daha fazla pas yapmaya başlayan ev sahibi ekip Emrah ve Sunu ile girdiği pozisyonlardan faydalanamadı. Maçın 66. Dakikasında günün etkisiz isimleri Sakho ve Saivet kenara gelirken Furkan Soyalp ve Kubilay oyuna dahil oldu. 69'da Shehu ve Okan arasında anlaşmazlık yaşanırken kaleye yönelen topu fark eden Nijeryalı hatasını telafi ederek pozisyonu uzaklaştırdı.

PEŞ PEŞE 2 GOL

Karşılaşmada 76. Dakika oynanırken ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.  Sağ kanattan BB Erzurumspor'un kullandığı kornerde ceza alanı içinde Opseth'ten aldığı pası sol çaprazda sert şutu ile tamamlayan Eduok, takımını öne geçirdi. Golden sonra Bursaspor kalabalık bir hücum organizasyonu gerçekleştirirken Kubilay üst üste iki kez şut çekse de kaleci Sehic'i geçemedi. Golden sonra beraberlik için yüklenen Bursaspor savunmasındaki boşluğu iyi kullanan ev sahibi ekip farkı ikiye çıkardı. 84. Dakikada sol kanatta Eduok ile duvar pasına girdikten sonra topu önüne alan Hakan Arslan, düzgün bir şut ile skoru 2-0 yaptı.

AVERAJ ÜSTÜNLÜĞÜ GİTTİ

Maçın kalan kısmında iki takım da girdiği pozisyonlardan faydalanamadı ve Erzurumspor maçı 2-0 kazandı. Bu sonuçla Bursaspor 30 puanda kalarak 17. sıraya gerilerken, BB Erzurumspor puanını 32 yaparak maç fazlasıyla düşme hattından çıktı. Yeşil Beyazlılar ayrıca bu yenilgiyle ikili averaj üstünlüğünü de BB Erzurumspor'a kaptırdı.  

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.