Hava Durumu

Bursaspor deplasmandan galip ayrıldı

2 haftadır puana hasret kalan Bursaspor 13. Haftanın açılış maçında Royal Hastanesi Bandırmaspor'u 2-1 yendi.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2020 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2020 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor deplasmandan galip ayrıldı

Ali Şahin

TFF 1. Lig'de 13. haftanın açılış maçı Bursaspor ve Royal Hastanesi Bandırmaspor arasında 17 Eylül Stadyumu'nda oynandı. Ligdeki son 2 maçını kaybeden Yeşil Beyazlılar karşılaşmaya Ataberk Dadakdeniz, Onur Atasayar, Cüneyt Köz, Furkan Emre Ünver, Emirhan Aydoğan, Ramazan Keskin, Burak Altıparmak, Burak Kapacak, Özer Hurmacı, Batuhan Kör  ve Ali Akman onbiri ile başladı.

TİMSAH HIZLI BAŞLADI

Bursaspor 3. dakikada Özer Hurmacı ile sağ kanattan etkili geldi. Tecrübeli oyuncu Batuhan'ı kaçırırken genç oyuncu ceza sahası içinde Ali Akman'ı gördü. Genç golcü topu daha uygun durumdaki Burak Kapacak'a aktarsa da 21 yaşındaki oyuncu çerçeveyi bulamadı. 11'de Bandırmaspor etkili gelirken Pote'nin etkili ortasında Cüneyt topu kornere çeldi. 16'da bir kez daha Bandırmaspor etkili gelirken Bursaspor savunmasına çarpan top az farkla dışarı gitti.

ÖZER ŞAŞIRTTI

İlk 10 dakikada topa daha çok sahip olan yeşil Beyazlılar ilerleyen dakikalarda top hakimiyetini rakibe bırakırken kontrataklarla pozisyon yakalamaya çalıştı. Oyunun faul ve sakatlıktan çok kez durduğu ve temponun yakalanamadığı ilk yarı boyunca takımlar etkili ataklar yapmaya niyet etse de üçüncü bölgede etkili olamadı. 45+1. dakikada Burak Altıparmak orta sahadan kullandığı serbest vuruşta Özer Hurmacı'yı kaçırdı. Savunmanın arkasında topla buluşan ve kaleciyi önde yakalayan deneyimli oyuncu aşırtma bir vuruşla takımının soyunma odasına 1-0 önde girmesini sağladı.

ZÜLKÜF ELİNDEN KAÇIRDI

Karşılaşmanın ikinci yarısına kaleci değişikliği ile başlayan Bursaspor'da Ataberk'in yerine Canberk Yurtakul oyuna dahil oldu. Bandıma ekibi de ikinci yarıya hücum gücüne takviye yaparak başladı. Maçın 52. Dakikasında Bursaspor farkı 2'ye çıkardı. Bu dakikada rakip ceza sahasının sağında taç kullanan Bursaspor Burak Altıparmakı'ı topla buluşturdu. Burak, yanındaki Özer'i görürken tecrübeli oyuncunun ortasını kaleci Zülküf elinden kaçırdı. Meşin yuvarlağı bir anda önünde bulan Ali Akman topu boş kaleye yuvarlarken 4 haftalık suskunluğuna da son verdi. (0-2)

TEMPO ARTTI

Farkın açılmasının ardından maçtaki tempo arttı. Bandırmaspor kanat organizasyonları ile Bursaspor savunmasını zorlamaya başladı. Bu bölümde Furkan Emre yaptığı müdahalelerle rakip golcülerin topla buluşmasını engelledi. 63'te Burak kapacak Ali Akman'ı savunmanın arkasına kaçırdı. Ceza sahası dip çizgide topla buluşan genç golcü Özer hurmacıyı görse de tecrübeli oyuncunun şutu savunmadan döndü.

İSAK PENALTIDAN

Karşılaşmada 66. dakika oynanırken Özer'in yerine Tuğbey, Batuhan'ın yerine de Recep Aydın oyuna dahil oldu. 68. dakikada ise gelişen Bandırmaspor atağında Bursaspor ceza sahası içinde Traore, Emirhan'ın müdahalesi ile yerde kalınca hakem penaltıya hükmetti. Atışı kullanmak üzere beyaz noktaya gelen İsak hata yapmadı ve farkı 1'e indirdi. (1-2)

KARAMBOL OLDU

Farkın azalmasının ardından Bandırmaspor hücum anlamında daha istekli bir görüntü çizerken Bursaspor atağa çıkmakta zorlanmaya başladı. 75. dakikada oldukça etkili gelen bandırma ekibi topu Bursaspor ceza sahasına indirdi. Altıpasın önünde kısa süreli bir karambol yaşanırken top dışarı çıktı. 78'de rakipten kaptığı topla oldukça iyi çıkan Bursaspor gole yaklaştı. Sağ kanattan Burak Altıparmak'ın pasıyla ceza sahasına giren Burak Kapacak kaleci Zülküf'ü geçemedi.

CANBERK KURTARDI

85'te Bandırmaspor bir kez dana gole yaklaşırken ceza sahası içindeki karambolden yapılan vuruşu Canberk kurtarmayı başardı. Maçın son bölümü Bursaspor yarı sahası içinde oynandı. 90+1'de Canberk, Traore'nin kafa vuruşunu şık bir biçimde çıkardı. Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmadı ve Bursaspor 3 puanı 2-1'lik skorla aldı. Bu sonuçla Bandırmaspor 3 hafta sonra kaybederken Yeşil Beyazlılar 2 maç aranın ardından galip geldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.