Hava Durumu

Bursaspor Durmazlar kötü başladı

Türkiye Erkekler 1. Basketbol Ligi'nin ilk haftasında PETKİM'i konuk eden Bursaspor Durmazlar rakibine 85-78 yenilerek sezona kötü başladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2017 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2017 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor Durmazlar kötü başladı

-Ali ŞAHİN-

Geçen sezon averajla BSL kapısından dönen Bursaspor Durmazlar TBL'de yeni sezonun ilk maçında PETKİM'i konuk etti. Yeşil Beyazlılar hazırlık döneminde yaşanan sakatlıklar sebebiyle önemli isimlerinden eksik çıktı.  Maça iyi başlayan ev sahibi Erdem İlter'in liderliğinde ilk 6 dakikayı 17-8 önde geçti.

PETKİM YAKALADI

Kalan Bölümlerde Ivanov ve Ümit Sonkol'un hücum ribaundlarından buldukları sayılarla oyuna tutunan PETKİM'e karşın skor üretmeyi sürdüren Potanın Timsahları ilk çeyreği de 25-17 önde tamamladı. 2. çeyrekte benchten gelen yerlilerle farkı azaltan PETKİM, çeyreğin bitimine 4 dakika kala skoru eşitledi. (34-34) Kalan bölümü oldukça etkili oynayan İzmir ekibi skorda üstünlüğü eline geçirirken soyunma odasına da 45-39 önde girdi.

FARK AÇILDI

Karşılaşmada 2. yarıya da iyi başlayan PETKİM oldu. Bursaspor Durmazlar uzunlarını top kaybına zorlayarak üstünlüğü elinde tutan İzmir ekibi çeyreğin bitimine 3 dakika kala Ahmet Fatih Cantitiz ve Ivanov'un sayılarıyla farkı çift hanelere çıkardı (51-61). Kalan bölüm karşılıklı sayılarla geçilirken son çeyreğe de PETKİM'in 67-59 üstünlüğü ile girildi.

BOROVNJAK YETMEDİ

Bursaspor son çeyrekte Borovnjak'ın skorer oyunu ile maça tutunmaya çalıştı. 4 ve 5 numaralardan aldığı sayı katkısı ve özellikle Efekan Coşar'ın üçlükleriyle farkı koruyan Petkim, son 2 dakikaya 9 sayı farkı taşıdı ve kalan bölümde de hata yapmadan karşılaşmadan 85-78'lik skorla galip ayrılan takım oldu. Karşılaşmanın en skoreri Petkim'de 23 sayı 8 ribaund ile oynayan Ivanov olurken onu Bursaspor'dan Borovnjak 20 sayı ile takip etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.