Hava Durumu

Bursaspor, Erzurum'dan çıkamadı!

TFF 1. Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren haftanın maçında BB Ersurumspor'a konuk olan Bursaspor, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2020 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2020 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor, Erzurum'dan çıkamadı!

Ali ŞAHİN

TFF 1. Lig'de şampiyonluk isteyen iki ekip Bursaspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 23. hafta maçı için Erzurum'da birbirine rakip oldu.   Kazananın büyük bir avantaj yakalayacağı maça Bursaspor Çağlar Akbaba, Kerem Can Akyüz, Anıl Karaer, Sedat Dursun, Cüneyt Köz, Selçuk Şahin, Burak Altıparmak, Serdar Özkan, Abdou Razak Traoré, Tayfur Bingöl ve Seleznov 11'i ile başladı.

KONTROLLÜ BAŞLADI

Bozuk bir zeminde ve Erzurum şartlarına göre ideal bir havada oynanan maça iki takım da kontrollü bir oyunla başladı. Bursaspor ilk önemli pozisyonunu 8. dakikada Traore'nin kullandığı serbest vuruşta yakalasa da Seleznov için ofsayt bayrağı kalktı. BB Erzurumspor özellikle kanat organizasyonları ile Bursaspor kalesine gelse de 15. Dakika 0-0 eşitlikle geçildi.

ÇAĞLAR KURTARDI

Karşılaşmanın 19. dakikasında BB Erzurumspor etkili gelirken İbrahim Akdağ'ın ceza sahası ön çizgisinden yaptığı vuruşu Kaleci Çağlar Akbaba son anda kurtardı. Pozisyonun devamında kullanılan taç atışında ise Bursaspor savunması topu uzaklaştıramayınca topu önünde bulan İbrahim Akdağ'ın şutu bu kez direkten dışarı çıktı. 22'de ise Bursaspor sağ kanattan Tayfur ile hızlı hücuma kalktı. Tecrübeli oyuncunun ceza sahasına yaptığı ortaya ise Serdar vuramadı.

TEMPO ARTTI

İlk yarının son 20 dakikasında oyunun temposu artarken takımlar hızlı hücumlarla rakip kaleyi yoklamaya başladı. Maçın 34. dakikasında Seleznov yerde kalınca sahada kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Pozisyon sonucunda Sedat ve Obertan sarı kartla cezalandırıldı. Yaşananlardan bir dakika sonra Bursaspor 3'e 2 kontra atak yakalasa da Tayfur ceza sahası içinde pasını aktaramadı. Pozisyonun devamında hızlı çıkan BB Erzurum 1 dakika içerisinde Pote ile 3 kez tehlike yarattı. Tecrübeli golcünün ceza sahası içinden yaptığı 3 vuruşa da kaleci Çağlar gol izini vermedi. 44'te ise Pote'nin yakın mesafeden etkili kafa vuruşunu Çağlar kornere tokatladı. Kalan kısa sürede takımların çabası yeterli olmayınca soyunma odasına 0-0 eşitlikle gidildi.

POTE ATTI

Maçın ikinci yarısına etkili başlayan taraf ev sahibi BB Erzurumspor oldu. Obertan üzerinden kalabalık Bursaspor savunmasını aşmaya çalışan Mavi Beyazlılar 48'de Sisokko ile kaleyi yoklasa da başarılı olamadı. Maçın 55. Dakikasında ev sahibi takım aradığı golü buldu. Bursaspor atağa kalkerken Seleznov'un kaptırdığı topu önüne alan Sisokko ceza sahasına giren Pote'yi gördü. Beninli golcü karşı karşıya pozisyonda Çağları geçerek takımını 1-0 öne geçirdi. 

SELÇUK EŞİTLEDİ

57. dakikada ise Bursaspor beraberlik sayısını attı. Traore'nin kazandığı topla gelişen atakta Serdar'ın sol kanattan yaptığı orta diğer kanada açıldı. Son çizgide topu alan Tayfur'un ortasını savunma uzaklaştırmaya çalışırken meşin yuvarlak Selçuk'un önünde kaldı. Traore ile paslaşarak önünü boşaltan tecrübeli plase bir vuruşla skora denge getirdi. (1-1)

RECEP KAÇIRDI

Maçın 74. dakikasında Bursaspor ilk kez organize geldi. Selçuk ceza sahası ön çizgisinde kontrol ettiği topu altıpasın önündeki Traore'ye aktarsa da tecrübeli oyuncunun vuruşu yandan dışarı çıktı. 81'de Bursaspor Seleznov-Recep ikilisi ile rakip yarı sahayı geçti. Topu son olarak ceza sahası sağ çaprazında önüne alan Recep'in vuruşunu kaleci Sehic çıkardı.

ÖMER BİTİRDİ

Bursaspor üst üste pozisyonlardan faydalanamazken BB Erzurum'un da atakları sürdü. 84. dakikada Pote'nin ceza sahası içine gönderdiği topta günün başarılı ismi Sedat'ın ayağı kayınca Ömer Şişmanoğlu röveşata ile şık bir gole imza atarak takımını tekrar öne geçirdi. (2-1) Maçın kalan dakikalarında Bursaspor beraberlik için rakip kaleye yüklensede başarılı olamadı ve maç BB Erzurumspor'un 2-1'lik  galibiyeti ile sona erdi. Bursaspor bu sonuçla 39 puanda kalırken ev sahibi puanını 42'ye çıkararak 2. Basamaktaki yerini korudu. Öte yandan maçın ilk yarısında sarı kart gören Tayfur, Altay maçında cezalı duruma düştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.