Hava Durumu

Bursaspor kritik virajda!

Lige tutunmaya çalışan Bursaspor bugün düşme hattındaki en önemli rakiplerinden Erzurumspor'a konuk olacak. Timsah karşılaşmayı kazanamazsa 15.'lik umudunu mucizeye bırakacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2019 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2019 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor kritik virajda!

-Ali ŞAHİN-

Spor Toto Süper Lig'de son 4 haftaya girilirken düşme hattındaki yangın devam ediyor. Halen 11 takımın matematiksel olarak düşme ihtimali, 3 takımın da şampiyonluk umudu bulunan ligde bu hafta kritik maçlar oynanacak. Zirve için Galatasaray ve Beşiktaş derbisine çevrilen gözler düşme hattıyla ilgili de bugün oynanacak BB Erzurumspor-Bursaspor maçında olacak.

KADER MAÇLARINDAN

Düşme hattının kaderini belirleyecek maçlardan biri olarak gösterilen  BB Erzurumspor-Bursaspor karşılaşması bugün saat 16:00'da başlayacak. Erzurum Kazım Karabekir Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma beIN Sports'tan canlı olarak yayınlanacak. Ligin geride kalan 30 haftasında BB Erzurumspor 29 puanla 17. basamakta yer alırken Bursaspor da 30 puanla 16. sırada.

DÜDÜK CÜNEYT ÇAKIR'DA

Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesi aracılığıyla Merkez Hakim Kurulu tarafından yapılan açıklamada düşme hattını yakından ilgilendiren Erzurumspor-Bursaspor maçını Cüneyt Çakır'ın yöneteceği duyuruldu. Zorlu mücadelede Çakır'ın yardımcılıklarını Alpaslan Dedeş ve Erdem Bayık yapacak. Karşılaşmanın 4. Hakemi ise Özgüç Türkalp olacak.

37. KEZ YÖNETECEK

Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır,  37. defa Bursaspor maçında görev yapacak. Yeşil Beyazlılar, Cüneyt çakır'ın daha önce yönettiği 36 karşılaşmada 13 galibiyet ve 9 beraberlik alırken 14 kez de rakibine yenildi. Erzurum ekibi ise Çakır'ın yönettiği 3 maça çıkarken bu karşılaşmaların 2'sini kazanıp 1'inde de berabere kaldı.

İLK RANDEVU TİMSAH'IN

İki takım Süper lig tarihinde yalnızca 1 kez karşılaştı. Sezonun ilk yarısında Bursa'da oynanan karşılaşma bu anlamda tarihe geçerken Bursaspor sahadan 2-1'lik zaferle ayrılmıştı. Umut Meraş'ın golüyle 1-0 öne geçen Bursaspor, Chedjou'nun kendi kalesine attığı gole engel olamaynca soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitmişti. 60. dakikada sahneye çıkan Latovlevici ise Bursaspor'a galibiyeti getirmişti.

DEPLASMANDA KAYIP

Bursaspor, Süper Lig'e o sezon yükselen takımlarla deplasmanda oynadığı son dört maçı kazanamadı, ancak bu karşılaşmaların üçü berabere bitti. Son üç Süper Lig maçında yedi puan alan BB Erzurumspor, daha önceki 11 karşılaşmada aynı sayıda puan toplayabilmişti. Deplasmanda oynadığı son yedi Süper Lig maçını kazanamayan Bursaspor 4 beraberlik alsa da bu karşılaşmalarda sadece iki gol atabildi.

EMRAH TUTULMUYOR

BB Erzurumspor bu sezon Süper Lig'de en fazla kafa golü yiyen 2. Ekip konumunda. Ayrıca Süper Lig'in ilk 30 haftasında ceza sahası içinden en az gol atan ekip de Bursaspor (22).  Son beş Süper Lig maçında üç gol atan BB Erzurumspor forveti Gilles Sunu, daha önceki 19 karşılaşmayı boş geçmişti. Bu sezon Süper Lig'de 10 asisti bulunan Emrah Başsan (10), 2016/17'den (Deniz Türüç - 11) bu yana bir sezonda çift haneli asist sayısına ulaşan ilk yerli oyuncu oldu.

BAKKAL KAZANAMADI

Bursaspor forması giyen Umut Meraş'ın Süper Lig kariyerinde attığı iki golün de lige bu sezon yükselen takımlara karşı gelmesi dikkat çekti. (BB Erzurumspor & Ankaragücü) Bursaspor'un başında çıktığı ilk üç Süper Lig maçında galip gelemeyen Mesut Bakkal teknik direktörlük kariyerinde sadece 2015/16 sezonunda Mersin'in başındayken daha kötü bir istatistiğe imza attı. Bakkal o sezon 5 maç üst üste kazanamadı.

HAMZAOĞLU ÜSTÜN

Bursaspor Teknik Direktörü Mesut bakkal ile BB Erzurumspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu geçmişte 6 kez birbirine rakip oldu. Bu maçların 3'ünü Hamzaoğlu'nun öğrencileri kazanırken 1 karşılaşma da berabere bitti. Bakkal'ın çalıştırdığı takımlar ise 2 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Hamza Hamzaoğlu'nun takımlarının ev sahipliğinde oynanan 2 maçta da kazanamayan Bakkal'ın takımları 1 beraberlik 1 yenilgi aldı.

Muhtemel 11'ler:

-BB ERZURUM-

Ibrahim Sehic                         

Pierre Kanstrup           

Hakan Arslan                          

Tolga Ünlü                  

Leo Schwechlen         

Taylan Antalyalı         

Moussa Kone                          

Emrah Başsan            

Siphiwe Tshabalala      

Samuel Eduok

Gilles Sunu

-BURSASPOR-

Okan Koçuk                             

Umut Meraş              

Burak Kapacak                        

Aurelien Chedjou                    

Ertuğrul Ersoy            

Iasmin Latovlevici

Furkan Soyalp

Aytaç Kara     

Henri Saivet   

Yusuf Erdoğan           

Diafra Sakho  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.