Hava Durumu

Bursaspor nasıl ligde kalır? İşte tüm ihtimaller...

Ankaragücü'nün ligde kalmayı garantilemesinin ardından ligden düşecek 2 takım için 3 aday kalırken Erzurum'un Fenerbahçe'ye yenilmesiyle hesaplar değişti.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2019 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2019 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor nasıl ligde kalır? İşte tüm ihtimaller...

Ali ŞAHİN

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Akhisarspor'un ardından lige veda edecek iki takım belli olacak. Son hafta oynanacak kritik maçların ardından BB Erzurumspor, Bursaspor ve Göztepe arasından iki takım küme düşecek. Ligin son haftasında Bursaspor, Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk olurken, BB Erzurum, Kayseri deplasmanına çıkacak. Göztepe ise sahasında Ankaragücü ile karşılaşacak.

GÖZTEPE KAZANIRSA

Göztepe, Ankaragücü maçını kazanması halinde diğer maçların sonucundan bağımsız olarak ligde kalan taraf olacak. İzmir ekibi Ankaragücü ile berabere kalırsa ligde kalabilmek için Bursaspor'un Yeni Malatyaspor deplasmanında puan kaybetmesini bekleyecek. Göztepe, Ankaragücü maçında yenilgiyle sahadan ayrılırsa birçok ihtimal devreye girecek. Bu senaryoda Bursaspor kazanırsa Göztepe, BB Erzurumspor maçının sonucundan bağımsız olarak lige veda edecek.

ANKARAGÜCÜ FARK ATMALI

Göztepe kaybeder, Bursaspor, Yeni Malatyaspor ile berabere kalır; BB Erzurumspor ise Kayserispor deplasmanında puan kaybederse bu defa iki takımın puanları eşitlenecek ve ikili averajda da eşitlik olduğu için genel averaj durumuna bakılacak. Bu senaryoda Göztepe Ankaragücü'nden 5 ya da daha fazla fark yerse küme düşecek.

3'LÜ AVERAJ HESABI

Göztepe kaybeder, Bursaspor, Yeni Malatyaspor ile berabere kalır; BB Erzurumspor da Kayserispor'u yenerse, bu kez üç takım da 35 puanla sezonu tamamlamış olacak ve bu durumda üçlü averaj devreye girecek ve lige veda eden takımlar Göztepe ile Bursaspor olacak.

TİMSAH'IN İŞİ ZOR

Kısaca Bursaspor, Yeni Malatyaspor deplasmanında kazanması halinde ligde kalabilmek için Göztepe'nin puan kaybetmesini bekleyecek. Yeşil Beyazlılar, Yeni Malatyaspor ile berabere kalırsa ligde kalabilmek için BB Erzurumspor'un Kayserispor karşısında puan kaybetmesini ve aynı zamanda Göztepe'nin de Ankaragücü'nü en az beş farkla yenmesini beklemek zorunda. Bursaspor, Yeni Malatyaspor maçını kaybetmesi halinde lige veda edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.