Hava Durumu

Bursaspor, ölüm kalım maçından sağ çıktı! Altın değerinde...

Spor Toto Süper Lig'de 32'nci haftanın açılış maçında Antalyaspor ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Düşme potasında bulunan Bursaspor, ölüm kalım maçında deplasmanda Antalyaspor'u 1-0 mağlup etti ve kümede kalma yolunda kritik 3 puanı hanesine yazdırdı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2019 22:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2019 22:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor, ölüm kalım maçından sağ çıktı! Altın değerinde...

Mesut Bakkal yönetiminde ligde kalma mücadelesi veren Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Bülent Korkmaz'ın çalıştırdığı Antalyaspor'u 1-0 mağlup etti. Yeşil-beyazlılar bu galibiyetle kritik bir 3 puan alırken ligde kalma umutlarını yeşertti.

Bursaspor maçın başında topsuz alanda her bölgede baskı uygularken aradığı golü de 16. dakikada buldu. Onur Atasever'in paslaşarak kullandığı kornerde ceza sahasında ortaya kafa vuruşu yapan Chedjou topu ağlara gönderdi.

Golden sonra da ataklarını kesmeyen yeşil-beyazlılar 21. dakikada gole yaklaştı: Orta sahada Lima'nın attığı uzun pasta ceza sahası içinde Onur topla buluştu ve tek dokunuşta kaleye gönderdi fakat top az farkla dışarıya çıktı.

Mücadelede 38. dakika oynanırken Nazım Sangare, savunma arkasına atılan topta koşuyu yaptı ama daha öncesinde Ertuğrul araya girdi ve topun auta gitmesini sağladı.

Bursaspor ikinci yarıya da hızlı başladı: 49. dakikada Aytaç sol kanatta buluştuğu topla ceza sahası içine girdi ve sol çaprazdan şutu çekti top Boffin'in üstünde kaldı.

Konuk ekip 56. dakikada farkı 2'ye çıkarmaya çok yaklaştı: Kaleciyle karşı karşıya kalan Umut Nayir, topu Boffin'in üstüne vurdu ve net gol pozisyonundan yararlanamadı.

Dakikalar 69'u gösterdiğinde konuk ekip yine tehlikeli geldi: Lima ceza sahasında önünü boşaltıp şutunu çekti ama Boffin topu kontrol etti.

71. dakikada Antalyaspor'da Aly Cissokho gördüğü ikinci sarı kart sonucunda kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca yeşil-beyazlılar sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. 

Küme düşme hattındaki ateşi derinden hisseden Bursaspor aldığı galibiyet ile puanını 33'e yükseltti ve 16. sırada yer aldı. Bursaspor, maç fazlasıyla Ersurumspor'dan 1 puan uzaklaşırken 15. sıradaki Göztepe ile aynı puana ulaştı. Antalyaspor ise 42 puanla 7. sırada yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.