Hava Durumu

Bursaspor rahat turladı!

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında TFF 3. Lig ekibi Muğlaspor'a konuk olan Bursaspor karşılaşmayı 3-1 kazanarak yoluna devam etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2019 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2019 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor rahat turladı!

Ali ŞAHİN

TFF 1. Lig'deki son maçında Adana Demirspor'a 4-1'le kaybeden Bursaspor Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında TFF 3. Lig ekibi Muğlaspor'a konuk oldu. Timsah, Muğla Atatürk Stadyumu'nda oynanan mücadelede kısmi rotasyona giderken maça Onurcan Piri, Anıl Karaer, Rüştü Hanlı, Diarra, İsmail Çokçalış, Selçuk Şahin, Ramazan Keskin, İgor, Jani Atanasov, Musa Araz ve Seleznov onbiri ile başladı.

BASKILI BAŞLADI

Maça rakibe baskı uygulayarak başlayan Bursaspor Muğla ekibine üst üste top kaybı yaptırarak maça başlasa da oyunu kurmakta güçlük çekti. Bursaspor ilk pozisyonuna 9. dakikada girse de sol kanattan Rüştü'nün yaptığı 2 ortayı da savunma uzaklaştırdı. 13. Dakikada gelişen Muğla atağında savunmanın arkasına sarkan Rıdvan, hücum yönüne göre altıpasın sol çizgisi üzerinde topu önüne aldı ancak vuruşunda isabet sağlayamadı.

MUĞLA ETKİLİ GELDİ

15. dakikada ev sahibi ekip anıl ile Bursaspor yarı sahasından serbest vuruş kullandı. Ceza sahası içinde yaşanan karambolde son olarak Muğlasporlular'ın önünde kalan topu Diarra çizgiden çıkarmayı başardı. Topu 3. bölgeye taşımakta zorlanan Bursaspor karşılaşmanın ilk 30 dakikasında organizasyon olarak da dağınık bir görüntü sergiledi. 45+1'de topu kapan Muğlaspor Rıdvan'la etkili gelse de karşı karşıya pozisyonda düzgün bir vuruş yapamadı ve top kaleci Onurcan'da kaldı. İlk yarı boyunca topla daha fazla oynayan taraf Bursaspor olsa da takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

SELEZNOV ATTI

Karşılaşmanın 2. Yarısına her iki takım da aynı 11'ler ile başladı. İkinci yarıya daha etkili başlayan Bursaspor 51. Dakikada gole çok yaklaştı. Selçuk'un uzun topunu düzelten İgor Atanasov'u gördü. Makedon oyuncunun sol çaprazdan yaptığı vuruş üst direğe çarpıp dışarı çıktı. 53. Dakikada ise Bursaspor aradığı golü buldu. Sağ kanattan hızılı çıkan Bursaspor'da Igor'un dip çizgiden yaptığı ortaya arka direkte kafayla dokunan Seleznov, Timsah'ı 1-0 öne geçirdi.

IGOR 2 YAPTI

Golden sonra rakip yarı alanda daha fazla boşluk bulan Bursasponr 62. Dakikada farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanattan dip çizgiyi inen İgor rakibini ekarte ettikten sonra ön direğe koşan Seleznov'u gördü. Ukraynalı golcü topu topu arkasına koşan İgor'un önüne bıraktı. Brezilyalı oyuncu da kale sahası sağ çaprazından düzgün bir vuruşla skoru 2-0 yaptı.

MUĞLA FARKI AZALTTI

64'te ise Muğlaspor köşe vuruşu kazandı. Sol kanattan kullanılan kornerde Onurcan boşa çıkınca yaşanan karambolde topa dokunan Çağlayan Menderes skoru 2-1'e getirdi. 65'te Bursaspor bir kez daha Seleznov ile etkili gelse de savunma araya girdi. Bursaspor özellikle maçın son bölümünde beraberlik için yüklenen Muğla savunmasının arkasına atılan toplarla etkili olabileceği pozisyonlar bulsa da son vuruşu yapamadı.

KAPTAN BİTİRDİ

Maçın 80. Dakikasında Muğlaspor'un kullandığı kornerde Bursaspor ceza sahasında yaşanan karambolden Muratcan'ın çektiği şut direkten dönerken Bursaspor savunması pozisyonu uzaklaştırdı. Karşılaşmanın 84. Dakikasında ise Bursaspor bu kez Seleznov ile geldi. Ceza sahası ön çizgisinde topa basan Ukraynalı golcü soldan bindiren Musa Araz'ı gördü. Musa'nın ortasına ön direkte dokunan kaptan Selçuk Şahin ise skoru 3-1'e getirdi. Maçın ilerleyen dakikalarında başka gol olmadı ve Bursaspor maçı 3-1 kazanarak adını Kupa'da 4. tura yazdırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.