Hava Durumu

Bursaspor sahasında Adanaspor'u konuk edecek

Taraftarı ile yaşadığı 526 günlük hasrete nokta koymaya hazırlanan Timsah yeni sezonun ilk maçına bugün Bitçi Timsah Park'ta çıkacak.  Bursapor ve Adanaspor arasındaki mücadele saat 21.45'te başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2021 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2021 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor sahasında Adanaspor'u konuk edecek

Bu yıl 59. kez başlayan Süper Lig'e yükselme mücadelesinde Bursaspor ilk maçına bugün çıkacak. Transfer tahtasını açan ve yaptığı takviyelerle iddialı bir kadro oluşturan Yeşil Beyazılar açılışı Bitçi Timsah Park'ta Adanaspor önünde yapacak. Saat 21.45'te başlayacak mücadele TRT Spor'dan da naklen ekranlara gelecek.

DÜDÜK ONUR ÖZÜTOPRAK'TA

Yeşil Beyazlılar'ın mutlak 3 puan parolasıyla çıkacağı karşılaşmayı hakem Onur Özütoprak yönetecek. Müsabakada Özütoprak'ın yardımcılıklarını Orkun Aktaş ve Erkan Akbulut yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Burak Taşkınsoy olacak. TFF'nin açıkladığı kurallar gereği bu sezon da 1. Lig'de VAR sistemi sadece play-off aşamasında kullanılacak.

4. KEZ YÖNETECEK

Maçın hakemi Onur Özütoprak bugünkü mücadele ile birlikte 4. kez Bursaspor'un maçında düdük çalacak. Özütoprak'ın yönettiği 3 maça çıkan Yeşil Beyazlılar bu karşılaşmalarda 2 galibiyet ve 1 yenilgi aldı. Adanaspor ise Özütoprak'ın yönettiği 8 maçta 4 galibiyet 3 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı.

256 GÜNLÜK HASRET

Bugünkü karşılaşma ile birlikte 256 günlük taraftar hasreti de son bulacak. Yeşil Beyazlı taraftar son olarak 7 Mart 2020 tarihinde oynanan İstanbulspor karşılaşmasında tribündeki yerlerini almıştı. Salgın tedbirleri kapsamında TFF'nin yüzde 50 kapasiteyle tribünleri yeniden taraftara açmasıyla birlikte yeşil Beyaz sevdalıları tribüne dönecek.

59. RANDEVU

Bursaspor ve Adanaspor bugünkü maçla birlikte tarihlerinde 59. kez birbirine rakip olacak. İki takım rekabetinde bugüne kadar oynanan 58 mücadelede Yeşil Beyazlılar'ın ciddi bir üstünlüğü bulunuyor. Rekabetteki 33 maçı Bursaspor kazanırken 11 mücadelede Adana Ekibi 3 puana uzandı. İki takım arasındaki 14 mücadele ise beraberlikle noktalandı.

TİMSAH ÜSTÜN

İki ekip arasında Bursa'da oynanan maçlarda ise Bursaspor 23 galibiyet aldı. Adanaspor deplasmanda 3 kez kazanırken 3 mücadele de beraberlikle noktalandı. Bursaspor ve Adanaspor arasında geçen sezon oynanan 2 karşılaşmayı da Yeşil Beyazlılar kazandı. Sezonun ilk yarısında sahasındaki maçı 1-0 kazanan Bursaspor deplasmanda da rakibini 3-0'la geçmeyi başardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.