Hava Durumu

Bursaspor siftah peşinde!

TFF 1. Ligdeki iki maçta sadece 1 puan toplayabilen Bursaspor bugün Eyüpspor karşısında ilk zaferini kovalayacak. Bitci Timsah Park'ta oynanacak karşılaşma yarın saat 21.45'te başlayacak ve TRT Spor'dan naklen yayınlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2021 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2021 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor siftah peşinde!

Ali Şahin

Yeni sezonda tek hedefi Süper Lig olmasına karşın ilk iki maçından sadece 1 puan çıkarabilen Bursaspor bugün sahasında kritik bir maça çıkacak. Milli maç nedeniyle lige verilecek araya moralli girmek isteyen Yeşil Beyazlılar ligin yeni ekibi Eyüpspor'u konuk edecek. Bitci Timsah Park'ta oynanacak karşılaşma saat 21.45'te başlayacak ve TRT Spor'dan naklen yayınlanacak.

DÜDÜK KARGIN'DA

Karşılaşmayı hakem Emre Kargın yönetecek. Mücadelede Kargın'ın yardımcılıklarını Sezgin Çınar ve Bersan Duran yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Ferhan Kestanlıoğlu olacak. Emre Kargın yönetiminde sadece bir maça çıkan Bursaspor, o müsabakada geçen sezon Adanaspor'u 3-0 yenmeyi başarmıştı. Eyüpspor ise çıktığı 2 maçta 1 galibiyet 1 mağlubiyet aldı.

TEKKE BAŞLIYOR

Ligin ilk haftasındaki 1-1'lik Adanaspor maçının ardından sürpriz bir şekilde istifa eden Mustafa Er'den boşalan teknik Direktörlük koltuğunu dolduramayan Bursaspor, U19 Antrenörü Ali Aköz ile çıktığı BB Erzurum maçını da 2-1 kaybetmişti. Yeşil Beyazlılar, Erzurum yenilgisi sonrası Teknik Direktör Fatih Tekke ile anlaştığını duyurdu. Genç çalıştırıcı bugünkü maçla birlikte Yeşil Beyazlı ekip adına ilk sınavını verecek.

FİRE VERMEDİLER

Bu sezon TFF 1. Lig'e yükselen ve yaptığı transferlerle dikkat çeken İstanbul ekibi Eyüpspor ise iyi bir başlangıca imza attı. Organizasyondaki ilk maçında çıktığı Gençlerbirliği deplasmanından 4-2'lik galibiyetle ayrılan Eyüpspor, geçen hafta da sahasında Ankara Keçiörengücü'nü 2-1 devirmeyi başardı. 2 haftada 6 puan toplayan İstanbul ekibi bunu başaran 4 takımdan biri konumunda.

İLK RANDEVU

Bugün oynanacak mücadele iki takım açısından da bir ilk olacak. Türk futbolunun iki köklü kulübü Bursaspor ve Eyüpspor tarihlerinde ilk kez resmi bir mücadelede karşı karşıya gelecek. Bugünkü mücadele Eyüpspor Teknik Direktörü Zafer Turan ile Bursaspor'un hocası Fatih Tekke'nin de ilk kapışması olacak.

ESKİ DOSTLAR

Mücadeledeki bir ilginç not ise 2 eski Bursaporlu kalecinin Eyüp forması giyiyor olması.  İki sezon önce Bursaspor forması terleten kaleciler  Emrullah Şalk ve Çağlar Şahin Akbaba bu sezon İstanbul ekibinin kadrosuna dahil oldu. Ayrıca Süper Lig'de Yeşil Beyazlı ekip adına mücadele eden Bogdan Stancu ve Bekir Yılmaz da görev alması halinde Eyüp formasıyla eski takımına rakip olacak.

EN DEĞERLİ TAKIM

Umut Bulut, Cenk Ahmet Alkılıç ve Bogdan Stancu gibi tecrübeli isimleri kadrosuna katan İstanbul ekibi 28,7 yaş ortalaması ile organizasyonun en yaşlı takımı durumunda. Bursaspor ise 23,8 ile ligin en genç 3. takımı. TFF 1. Lig'de önemli transferlere imza atan Bursaspor 14,3 milyon avroluk kadro değeriyle en değerli takım unvanını elinde bulundururken Eyüp'ün kadro değeri 5,71 milyon avro olarak kayıtlara geçti.

NAMIQ OYNAYACAK

Bursaspor adına bu karşılaşma öncesi en sevindirici haber Neftçi Bakü takımı ile yaşanan gerilimin sona ermesiyle yeni transfer Namıq Alasgarov'un lisansının çıkması oldu. 24 kez milli formayı terleten Azeri futbolcu Teknik Direktör Fatih Tekke süre verirse bugünkü maçta ilk kez Bursaspor formasını giyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.