Hava Durumu

Bursaspor siftah peşinde... Rakip Akhisar!

Lige Fatih Karagümrük yenilgisiyle başlayan Bursaspor yarın taraftarının önünde Akhisar'ı yenerek TFF 1. Lig'deki ilk puanını almaya çalışacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2019 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2019 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor siftah peşinde... Rakip Akhisar!

Ali ŞAHİN

Takımın yaşadığı mali problemler nedeniyle genç oyunculardan kurulu bir ekiple TFF 1. Lig'de boy gösteren Bursaspor yarın Akhisarspor'u ağırlayacak. TFF 1. Lig'in 2. Haftası kapsamında Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak mücadele saat 21:45'te başlayacak. Yeşil Beyazlılar taraftarının önünde çıkacağı ilk maçta ilk puanını almaya çalışacak.

DÜDÜK SAKA'DA

Geçen sezon Süper Lig'den düşen iki takım arasındaki zorlu 90 dakikayı Sarper Barış Saka yönetecek. Türkiye Futbol Federasyonu Resmi sitesi aracılığıyla Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre karşılaşmada Saka'nın yardımcılıklarını Orkun Aktaş ve Ali Can Alp yapacak. Müsabakanın 4. Hakemi ise Volkan Okur olacak.

2. KEZ YÖNETECEK

Maçın hakemi Sarper Barış Saka iki takımın da 1 kez maçını yönetti. Bu karşılaşmanın da 21 kasım 2015'te oynanan Akhisarspor ve Bursaspor arasındaki Süper Lig maçı olması dikkat çekti. Manisa'da oynanan karşılaşma 3-1 Akhisar'ın üstünlüğü ile sonuçlanmıştı. Yeşil Siyahlılar'ın golleri Rodallega (2) ve Bruno Mezenga'dan gelirken Bursaspor'un tek sayısını Balazs Dzsudzsak kaydetmişti.

AKHİSAR ZAFERLE BAŞLADI

Ligin ilk haftasında İstanbul'da Fatih Karagümrük ile karşılaşan Bursaspor uzun süre dengede götürdüğü maçın son bölümündeki bireysel hatalar nedeniyle sahadan 3-1 yenik ayrılmıştı. Akhisarspor ise sahasında karşılaştığı Adanaspor'u 1-0 yenerek lige 3 puanla başladı. Akhisar'ın o maçtaki tek golünü atan Burhan Eşer hafta içinde yaptığı açıklamada Bursaspor'u zorlanmadan yenebileceklerini söylemişti.

20. RANDEVU

Bursapor ve Akhisarspor bugün 20. Kez birbirine rakip olacak. İki takım tarihlerinde daha önce 19 kez karşılaştı. Bu maçların 5'ini Bursaspor kazanırken Akhisar 6 defa 3 puana uzanan taraf oldu. İki ekip  arasındaki 8 maç ise berabere bitti. İki takımın Bursa'da oynadığı maçlarda da beraberlikler ön plana çıktı. Bursaspor ve Akhisarspor arasında Bursa'da oynanan 4 maç berabere biterken Yeşil Beyazlılar 3, Yeşil Siyahlılar da 2 kez 3 puana uzandı.

TİMSAH 4 PUAN ALDI

İki takım son olarak geçen sezon Süper Lig'de karşı karşıya geldi. Ligin ilk yarısında Manisa'da oynanan maçı 4-2 kazanan Bursaspor aynı zamanda sezonun en gollü galibiyetine imza atmıştı. İki takım arasında ligin son bölümünde oynanan ve düşme hattının kaderini belirleyecek maç ise 0-0 eşitlikle sonuçlanmış, sezon sonunda da iki takım birlikte küme düşmüştü.

2 SEZON SONRA...

İki takımın teknik direktörleri Yalçın Koşukavak ve Mehmet Altıparmak da daha önce sadece 1 kez birbirine rakip oldu. 2017-2018 sezonu kapsamında 4 Mart 2018'de Koşukavak'ın çalıştırdığı İstanbulspor ile Altıparmak'ın BB Erzurumspor'u sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı. O sezon Erzurum Süpir Lig'e yükselirken İstanbulspor ligi 9. Basamakta tamamlamıştı.

GENÇ KADRO

Süper Lig'e yükselmek için iddialı bir kadro kuran Akhisar'ın aksine, transfer yapamayan ve elindeki oyuncuları başka takımlara gönderen Timsah, TFF 1. Ligi'ndeki ilk maçına gençlerden kurulu bir kadro ile çıktı. Kadro kalitesi olarak rakibinin çok gerisinde olan yeşil beyazlılar, evinde de galibiyete hasret. Sahasında oynadığı son 4 maçı kazanamayan Bursaspor, son 10 iç saha maçında ise yalnızca bir kez galip gelebildi.

Muhtemel kadrolar:

Bursaspor

Ataberk Dadakdeniz

Onur Atasayar

İsmail Çokçalış

Sedat Dursun

Rüştü Hanlı

Janı Atanasov

Emirhan Aydoğan

Shehu

Iasmın Latovlevıcı

Burak Kapacak

Kubilay Kanatsızkuş

Akhisar

Gökhan Değirmenci

Avdıja Vrsajevıc

Edın Cocalıc

Rajko Rotman

Aykut Çeviker

Tolga Ünlü

Bertuğ Bayar

Alperen Babacan

Burhan Eşer

Kadir Keleş

Theodor Elmar Bjarnason

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.