Hava Durumu

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba: 'Sivas'ı unuttuk'

Geçen hafta oynanan Sivasspor maçıyla ilgili "Böyle maçlar 2-3 yılda bir oynanır" diyen Bursaspor Teknik Direktörü Aybaba, "Tartışmak ve geriye dönmek istemiyoruz. Futbolcular da biz de üzgünüz" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2018 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2018 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba: 'Sivas'ı unuttuk'

Cemal EKENTOK

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, cumartesi oynanacak olan MKE Ankaragücü karşılaşması ve takımın durumuna ilişkin Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde antrenman öncesi basın toplantısı düzenledi. Son haftada oynanan kötü futbolun bir takımın başına 2-3 yılda bir geleceğine söyleyen Samet Aybaba, "Tartışmak ve geriye dönmek de istemiyoruz. Hep ondan önceki 6 haftada neyi eksik yaptık da üç puan alamadık onu araştırıyoruz. Futbolcularım üzgün. Biz de üzgünüz. Ama bunu gündemde tutmaya gerek yok. Biz o maçı unuttuk. Biz o takım değiliz. Diğer maçlarda oynadığımız futbolu nasıl ileriye taşırız, onu düşünüyoruz. Bir an önce buradan çıkmamız lazım" diyerek şöyle devam etti:

"PROJE TAKIMI OLMALIYIZ"

"Biz proje ve plan takımı haline gelmemiz lazım. 3 maç kazandık tamam her şey bitti, 3 maç kaybettik bu işi yapamıyoruz da diyemeyiz. Uzun soluklu, altyapıya önem veren, kulüp bütçesini doğru planlayan, sahada hedefine doğru ilerleyen bir plan yapmamız lazım. Böyle plan başlamışken, hepimizin buna sahip çıkması lazım. Sportif başarıyı hepimiz istiyoruz. Gelecektir de. Zamanı var. Ankaragücü iyi bir takım. Önde hareketli ve hızlı oyuncuları var. Sakatlıklardan kaynaklı bazı değişimlere gideceğiz."

SIKINTI VAR

"Furkan Soyalp ve Yusuf Erdoğan'ın performansları ile ilgili sıkıntımız oluştu. Arkadaşlarımız şimdi Vakıfköy tesislerinde arınıyor. Hava güzel. Ceviz ağaçları var. Biraz moral depolarlar. Onların böyle bir sürece ihtiyacı vardı. Bizim de vardı. Bursaspor'u seven herkesin vardı. İnşallah doğru planlama ile gider. Takımda değişim olacak. Tunay'ın da oynama ihtimali düşük. Bazı oyuncuların mevkilerinde değişiklikler olacak."

KAZANAMAMANIN NEDENLERİ

Bir basın mensubunun "Takımın kazanamamasının size göre nedenleri ne?" sorusuna ise Aybaba, "Birkaç tane var. Şanssızlık var, VAR var. Biz bu maçı nasıl kazanamadık diye 4 maçı düşünüyoruz. Bizim de yaptığımız hatalar var. Oyuncuların yerlerine geçin. Çok koşuyorlar, mücadele ediyorlar, herkes beğeniyor ve kazanamıyorsunuz. Bir de yanlış bir şey oluştu. Bizim oyuncular, taraftarın oynanan oyundan keyif aldığını görünce kendilerini farklı yere koymaya başladılar. O da rahatsızlık verici bir durumdur. Sivasspor maçında bunu gördük. Birey olarak bir şey yapmaya çalıştılar. Ortaya 2-3 senenin en kötü maçı çıktı" ifadelerini kullandı.

TEPKİ BEKLİYOR MUSUNUZ?

Aybaba ayrıca "Kadro dışı bırakmaları sonuca bağlamak takımdaki arkadaşların performansına bağlı. İyi giderseniz herkes yanınızda olur, kötü giderseniz herkes karşınızda olur. Futbol mantığı bu. Bazı oyuncularla ilgili şikayetlerim de var. Mesela altyapıdaki futbolcular ilgili. Ben onların gözünün içine bakıyorum. Bu kadroda yer alsınlar diye. Artık zamanları geldi diye. Bir şeyler yapsın istiyorum. Ama içimize adapte olamadılar. Dün toplantı yaptım onlarla. Kendilerine çekidüzen vermeleri lazım. Uğraşıyoruz. İşimiz çok yani" dedi.  Tecrübeli hoca, milli maç sonrası 2 gün izin yapacaklarını cumartesi günü ise Balıkesirspor ile maç oynayacaklarını sözlerine ekledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.