Hava Durumu

Bursaspor'un yeni başkanı belli oldu!

Bursaspor'da merakla beklenen 'Olağan Seçimli Genel Kurul' tamamlanırken kulübün yeni başkanı Emin Adanur oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2021 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2021 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor'un yeni başkanı belli oldu!

Ali Şahin

Bursaspor'un pandemi nedeniyle defalarca ertelenen 'Olağan Seçimli Genel Kurul' Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda yapıldı. Dernekler Masası'nın verdiği özel izinle tek oturumda çoğunluk aranmaksızın yapılan Genel Kurul'da Erkan Kamat, Serdar Acarhoroz ve Emin Adanur'un desteklediği Hayrettin Gülgüler kulübün 29. başkanı olmak için yarıştı. Oy kullanma hakkına sahip 4 bin 42 üyeden bin 120'si toplantının açılışında hazır bulundu. Hazirun cetveli sandıklar kapanana kadar açık kaldı.

'ARTIK YETER'

Genel Kurul Divanı üç adayın da ortak dilekçesiyle Emre Akçil, Mustafa Ersel Oytun, Cem Başdar ve İbrahim Alagöz'den oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gündem maddeleri okunurken söz almak isteyen üyeler kürsüye davet edildi. İlk olarak söz alan Fatih Öğreten son dönemlerde siyasi ve sportif olarak yaşananları 'Artık Yeter' sloganıyla anlatırken birlik mesajları verdi. Öğreten ayrıca Bursaspor Divan Başkanlık kuruluna seslenirken "Ne zaman elinizi taşın altına koyacaksınız, ne zaman sesiniz çıkacak" diye sordu.

'GÖNÜLLERE GİRMEK LAZIM'

Üyelerden Cevdet Yıldız adaylara başarı dileyerek başladığı konuşmasında, "Bursaspor'u bugüne kadar zarara uğratmış kim varsa hesabı sorulmalı. Bursaspor'un hakkını korumalıyız. Geçmişe yönelik hesapları sormalı ve soranlara destek olmalıyız. Mali durum ortada. Yönetime kim gelirse gelsin bu yükün altından kalkamaz. Yönetim kuruluna herkesin yardımcı olması gerekirken bütün kapıların taraftara da açık olması gerekir. Listedeki arkadaşların da konu mankeni olmaktan çıkması lazım. Bursaspor sizin şahsi malınız olsa iflas etmesine izin verir misiniz? O yüzden sonrası için yapılacakları düşünmemiz lazım. Gönüllere girmek lazım" dedi.

'DEPLASMAN MASRAFLARI BİZDEN'

Genel kurulun saygı çerçevesinde olması ve seçilecek başkanın sahiplenilmesi gerektiğini belirten BURSİAD Başkanı Enes Candemir ise "Bursaspor, sahipsiz bir şekilde gençleriyle onur mücadelesi vermektedir. Borç yükünün çok daha kapsamlı ele alınması ve geçici değil kalıcı önlemler gerekir. Süper Lig için, Senelik 150 milyon TL'lik kaynak yaratılmalı. Genel kurul önünde söz veriyorum. Seçilecek yönetimin futbolcu satışı yapmadan transfer tahtasını açması ve kulübün mali yapısını şeffaf olarak açıklaması durumunda bütün deplasman masraflarını dernek olarak karşılayacağız. Onurlu mücadelemiz sürecektir" ifadelerini kullandı.

'TARAFTARDAN KORKUYORLAR'

Bursaspor tribün liderlerinden Selim Kurtulan ise konuşmasına, "Bu sene çıkan takımları görünce benim çocuklarım ağladı. Neden ikinci yarı tahtayı açamadık. Bu şehrin siyasileri, sanayicileri, taraftar hep birlikte bu takıma sahip çıkmadık. İnşallah bu sene sahip çıkarlar. Sordum, 'kulüpte yolsuzluk var' dediler. Neden dava açmadınız? Eski başkanlar neden kongreye gelemiyor? Bir diğer konu da iş adamları Bursaspor'a sahip çıkmaya korkuyor. Taraftardan korkuyor. Milleti kötülemeyi bırakın. Bu genel kurul geçerli değildir. Her şeyin tüzüğe uygun olması gerekir" diye konuştu.

'BORÇLARI AÇIKLAYIN'

Mayıs sonu yapılacak kongrenin zorunlu olarak ertelendiğini belirten Melih Ayder 1 Haziran etkinliklerini yapan taraftara teşekkür ettikten sonra, "Kongreden kongreye 5 dakika hakkımız olduğu için kısa tutmak zorundayız. Yönetim kurulu borçları ile ilgili hiçbir dönem soruma cevap alamadım. Bunu bize ayrıntılı olarak açıklayın. Noter onaylı tebligat gönderdim cevap bile vermediniz. Kamat'ın listesinde değişiklikler var. Kendi arkadaşları güvenmiyor. 'Suskun Başkan' olarak anılacaksınız. Bilançoda rakamlarla ilgili birisinin bana matematiksel izahını yapması lazım" dedi.

YÖNETİM İBRA EDİLDİ

Faaliyet ve mali tabloların okunmasından sonra Genel Kurul'a gönderilen dilekçelerle Erkan Kamat'ın listesinde yer alan Oğuzhan Şahinkaya, Ali Serhan Şahinkaya ailevi sebeplerle listelerden çekildiğini duyurdu. Kongrede daha sonra denetim kurulu raporu genel kurula okundu. Akabinde Mali Genel Gurul yapılamadığı için Olağan Genel Kurul gündemine alınan tahmini bütçe okunup, görüşüldü ve karara bağlandı. Yapılan açık oylama sonucunda Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri ibra edildi.

2 ÖNERGE SUNULDU

Sicil Kurulu'nun onayı ile Genel Kurul'a sunulan 2 önerge gündeme alındı. İlk önergede verilen liste kapsamında başka takımlara üye olanların, aleni olarak başka takımı tuttuğunu beyan eden kişilerin üyeliklerinin düşürülmesi istendi. Önerge oy birliği ile kabul edilirken tüzük hükümlerine dikkat çekildi. Diğer önergede ise ilgili hükümler uyarınca İbrahim Yazıcı döneminden itibaren bütün yönetimleri incelemek üzere  bağımsız denetleme kurulu oluşturulması istenirken talep Genel Kurulca kabul edildi.

SANDIKLAR KAPANDI

Gündem maddelerine ilişkin diğer meddeler de oylandı. Yeni yönetime taşınmaz malların satılması için yetki verilmedi. Kongrede başkan adayları son sözlerini söyledikten sonra seçime geçildi. Saat 20.00 itibarıyla sandıklar kapanırken oyların sayım işlemine Denetim kurulu seçimi ile başlandı. Hazirun listesine  bin 590 üye imza atarken, bin 173 üyenin oy kullandığı açıklandı.

DENETİM KURULU GÜLGÜLER'İN

Denetim Kurulu seçimi için kurulan 5 sandıkta sayılan oylar sonucunda; Hayrettin Gülgüler'in denetleme listesi 331 oyla birinci olurken, Erkan Kamat'ın listesi 249 ile ikinci, Serdar Acarhoroz 118 oyla üçüncü sırayı aldı. Gülgüler'in 3 yıllık dönem için seçilen Denetleme Kurulu Asil üyeler; Erhan Öztürk, Rabia Nur Afşar ve Onur Dağlı, Yedek üyeler; Ferdi Demir, İbrahim Hoşgül ve Bayram Yıldız'dan oluştu.

ADANUR KAZANDI

Saat 21.45 itibarıyla ise Yönetim Kurulu için kurulan 10 sandıkta sayım işlemi başladı. İlk sandıklarda denk giden sayımda 7. sandığa gelindiğinde Emin Adanur'un desteklediği Hayrettin Gülgüler'in listesi açık ara öne geçti. Kalan sandıklarda da sonuç değişmedi ve 652 oy alan Hayrettin Gülgüler'in listesi 383 oy alan Erkan Kamat ve 132 oy alan Serdar Acarhoroz'u geride bıraktı. Ayrıca genel kuruldu 6 oy da geçersiz sayıldı. Bu sonuçla Yeşil Beyazlı ekibin yeni başkanı Emin Adanur olurken tribünlerde 'Güzel günler göreceğiz' sloganları yankılandı. 

YENİ YÖNETİM

Yönetim Kurulu Listesi: Emin Adanur, Osman Uçar, Fehim Ferik, Metin Mustafaoğlu, Tamer İşler, Batu İlker Demirtaş, Serhat Akgün, Yalçın Cambaz, Rahmi Maral, Hasan Gürler, Emrah Kılıç, Semih Hüroğlu

Disiplin Kurulu: Sungurtekin Öztan, Yıldırım Hacıoğlu, Cihan Kayrak

Denetleme Kurulu Listesi: Erhan Öztürk, Rabia Nur Afşar, Onur Dağlı

TFF Delege Kurulu Listesi: Burakhan Kutlucan, Selçuk Eren, Osman Nuri Başaran, Umut Önel

HAYRETTİN GÜLGÜLER VE EMİN ADANUR'DAN İLK AÇIKLAMA

Bursaspor'un yeni başkanı Hayrettin Gülgüler, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bursaspor'da bir an önce transfer tahtasını açacağız ve kadromuzu güçlendireceğiz. Sponsorluk anlaşmaları yapacağız. Locaları satacağız. Büyük Bursaspor camiasına hayırlı olsun."

Gülgüler yönetimine liderlik eden Emin Adanur ise, "Süper Lig'den başka bir şey düşünmüyoruz. Teknik Direktörümüz Mustafa Er'dir. Görüştük, anlaştık. Kongre çok nezaketen geçti. Sonraki kongrelere de örnek olsun bu seçim. Bizi bu göreve layık gören Bursaspor camiasına çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Yönetim Kurulu 1. Sandık Sonucu Erkan Kamat: 37 Hayrettin Gülgüler: 20 Serdar Acarhoroz: 17

Yönetim Kurulu 2. Sandık Sonucu Erkan Kamat: 35 Hayrettin Gülgüler: 37 Serdar Acarhoroz: 7

Yönetim Kurulu 3. Sandık Sonucu Erkan Kamat: 46 Hayrettin Gülgüler: 46 Serdar Acarhoroz: 12

Yönetim Kurulu 4. Sandık Sonucu Erkan Kamat: 41 Hayrettin Gülgüler: 52 Serdar Acarhoroz: 15

Yönetim Kurulu 5. Sandık Sonucu Erkan Kamat: 31 Hayrettin Gülgüler: 74 Serdar Acarhoroz: 11

Yönetim Kurulu 6. Sandık Sonucu Erkan Kamat: 37 Hayrettin Gülgüler: 64 Serdar Acarhoroz: 15

Yönetim Kurulu 7. Sandık Sonucu Erkan Kamat: 36 Hayrettin Gülgüler: 90 Serdar Acarhoroz: 22

Yönetim Kurulu 8. Sandık Sonucu Erkan Kamat: 46 Hayrettin Gülgüler: 82 Serdar Acarhoroz: 12

Yönetim Kurulu 9. Sandık Sonucu Erkan Kamat: 25 Hayrettin Gülgüler: 80 Serdar Acarhoroz: 7

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.