Hava Durumu

Bursaspor zorla turladı

Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda konuk olduğu Yeni Altındağ Belediye'yi penaltı atışları sonucunda 4-2'yle eleyerek yoluna devam etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2017 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2017 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursaspor zorla turladı

Ali ŞAHİN

Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda Tarsus İdman Yurdu'nu deviren Bursaspor 4. tur mücadelesinde TFF 3. Lig 1. Grup ekibi Yeni Altındağ Belediyespor'a konuk oldu. Ankara Cebeci İnönü Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi 50 civarında Yeşil Beyazlı taraftar takip etti. Bursaspor karşılaşmaya yedek ağırlıklı bir on birle başlarken Fransız çalıştırıcı Le Guen Muhammet, Kofi, Titi, İsmail, Faty, Merter, Yusuf, Furkan, Deniz, Sinan ve Kubilay'ı sahaya sürdü.

TEMPOLU BAŞLADI

Karşılaşma tempolu başlarken ilk önemli atak Yeni Altındağ Belediyespor'dan geldi. Ankara ekibi 4. Dakika Utku ile sağ kanattan etkili gelse de kaleci Muhammet rakibinin açısını kapattı ve topu kornere çeldi. 8. Dakikada Yusuf ve Furkan'ın korner organizasyonunda etkili olan Bursaspor'da Merter'in kale sahası önünden yaptığı vuruş direğin dibinden dışarı çıktı. Bu pozisyondan 1 dakika sonra da sağ kanattan Atta'nın ortasını Kubilay vuramadı.

İLK YARI SESSİZ

İlk 10 dakikanın ardından oyunda tempo düşerken taraflar uzun toplarla etkili olmaya çalıştı. Bu bölümde ilk organize atak 25. Dakikada Bursaspor'dan gelirken sağ kanattan Atta'nın yaptığı ortayı savunma uzaklaştırdı. Kalan dakikalarda iki taraf da gol için pozisyon yakalasa da başarılı olamadı ve mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi. 

SİNAN KAÇIRDI

Bursaspor mücadelenin 2. yarısına kanat organizasyonları yaparak başlasa da devrenin ilk önemli atağını Yeni Altındağ yakaladı. 51. dakikada sağ kanattan hızlı çıkan Ankara ekibinde Muhammet rakibine gol şansı vermedi. 58. dakikada da Yeni Altındağ soldan etkili geldi ancak yapılan orta etkisiz kaldı. Bursaspor bu devredeki ilk önemli atağını 65. dakikada yakaladı. Furkan'ın pasıyla ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Sinan'ın vuruşu kalecide kaldı.

JORQUERA HAREKETLENDİRDİ

69. dakikada Sol kanattan Yusuf'un yaptığı ortaya arka direkte kafa vuran Deniz'in şutu yandan dışarı çıktı. Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen oyuna ilk müdahalesini İsmail'in yerine Jorquera'yı alarak yaparken Yeşil Beyazlılar bu dakikadan sonra daha etkili olmaya başladı. 71. dakikada Sinan'ın sert şutu kalecide kalırken 78'de gelişen Bursaspor atağını da savunma uzaklaştırdı.

UZATMAYA GİTTİ

Mücadelenin son 10 dakikasına girilirken Bursaspor rakip kaleyi adeta abluka altına aldı. İki kanattan rakip kaleyi zorlayan Yeşil Beyazlılar savunmada zaman zaman boşluk verse de bu anlarda gelişen Yeni Altındağ Belediyespor akınlarında savunma gol şansı vermedi. Mücadelenin son dakikalarında da gol sesi çıkmayınca uzatma bölümlerine geçildi.

MUHAMMET KURTARDI

Karşılaşmanın uzatma bölümlerinde Bursaspor gol için yüklense Altındağ savunması Timsah'a geçit vermedi. Ankara ekibi de bu bölümde kontrataklarla gol arasa da başarılı olamayınca karşılaşma penaltılara taşındı. Penaltılarda Bursaspor adına Sinan atıştan yararlanamazken Jorquera, Titi, Kubilay ve Furkan skor üretti. Yeni Altındağ Belediye'de ise Oktay ve Burhanettin gol atarken Hüseyin ile Heyecan Kaleci Muhammet'e takılınca 5. Tur'a yükselen taraf 4-2'lik sonuçla Bursaspor oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.